G2030 ve 1050 Ti sistemde düşük performans

argunatakan

Decapat
1 hafta kadar önce, birkaç yeni parça almadan önceki sistemim şu şekildeydi:
  • -Casper 19" 1440x900 5ms Monitör
  • -İntel Pentium G2030 3.00 GHz CPU
  • -4 GB 1333 MHz (2x2GB) RAM-Asus AMD Radeon R7 240 2GB 128Bit
  • MSI H61M-P20(G3) Anakart
  • Everest 400W PSU
  • WD 320 GB HDD (10 YILLIK)
Bu sistem ile akıcı bir şekilde CS GO ve ufak takılmalı şekilde GTA V oynuyordum. 1 hafta önce birkaç parça değiştirmeye karar verdim ve şu an bu şekilde:
  • -Asus 21" VP228H 1920x1080 1ms Monitör
  • İntel Pentium G2030 3.00 GHz CPU-10 GB 1333 MHz (1x8 - 1x2) RAM
  • MSI Nvidia GeForce GTX 1050Ti 4GB 128Bit
  • MSI H61M-P20(G3) Anakart
  • Everest 400W PSU
  • WD 1TB HDD-Corsair Force 120GB SSD
(Sistem SSD'de, Steam ve oyunlar HDD içerisinde kurulu).

Eski sisteme göre gözle görülür şekilde performans almam gerektiği halde CS GO oyununa zor giriyorum. 30-40 FPS, Ani takılmalar donmalar ve GTA V aynı şekilde aynı problemler. Çözünürlük 1920x1080 ve geriye kalan tüm ayarlar düşükte ya da kapalı. Çözünürlüğü düşürmeyi denedim o zaman daha da berbat bir hale geldi. MSI Afterburner uygulamasını denedimi Twin Frozr özelliğinden dolayı sıcaklık sanırım 60'C'ye gelmeden fanlar devreye girmiyor, Oyun açıkken 45-47 derecelerde dolanıyor. Sıcaklık problemi olduğunu sanmıyorum.

Sıkıntı ne açıdan kaynaklanıyor bilmiyorum, daha önce başına gelmiş arkadaşlardan yardım bekliyorum. Herkese İyi Forumlar...

1.jpg
Soruma Cevap veren , Yardımcı olan herkese sonsuz teşekkürler.
Çoğu kişinin ortak olarak yazdığı "Darboğaz" sorununu dikkate alarak bugün gidip bir işlemci aldım.
Acil olduğu için internetten sipariş etmeye vaktim yoktu Mecburen Sahibinden.com üzerinden bakarak İzmirde 1 adet buldum , umarım bu işimi görür.
Şuan CS GO oyunu Sabit 150 FPS 200 FPS arasında gidip geliyor ve eski işlemcime göre kat kat akıcı gözle fark ediliyor , 300 ₺ gibi bir fiyata aldım , umarım çok zarar etmemişimdir.
Görüş ve önerileriniz için tekrardan teşekkürler.
Yarın Üniversite ve Direksiyon sınavına girecek arkadaşlara başarılar.

Eki Görüntüle 310812Soruma Cevap veren , Yardımcı olan herkese sonsuz teşekkürler.
Çoğu kişinin ortak olarak yazdığı "Darboğaz" sorununu dikkate alarak bugün gidip bir işlemci aldım.
Acil olduğu için internetten sipariş etmeye vaktim yoktu Mecburen Sahibinden.com üzerinden bakarak İzmirde 1 adet buldum , umarım bu işimi görür.
Şuan CS GO oyunu Sabit 150 FPS 200 FPS arasında gidip geliyor ve eski işlemcime göre kat kat akıcı gözle fark ediliyor , 300 ₺ gibi bir fiyata aldım , umarım çok zarar etmemişimdir.
Görüş ve önerileriniz için tekrardan teşekkürler.
Yarın Üniversite ve Direksiyon sınavına girecek arkadaşlara başarılar.
Sıfırının 900 TL civarına halen piyasada bulunduğu göz önüne alınırsa güzel fiyata iyi bir işlemci almışsınız. Hayırlı olsun. Ama mutlaka 4 GB bellek daha ilave edin sisteme. Çok farkını görürsünüz.

Sıfırının 900 TL civarına halen piyasada bulunduğu göz önüne alınırsa güzel fiyata iyi bir işlemci almışsınız. Hayırlı olsun. Ama mutlaka 4 GB bellek daha ilave edin sisteme. Çok farkını görürsünüz.

Sistem şuan Toplam 10 GB RAM Mevcut
1x8 GB Corsair 1333MHz
1x2 GB Kingston 1333MHz
Ayrıca sormak istediğim bir soru var ;
RAM Slotlarında şuan dengesizlik var ya hani , Birisi 8 Diğeri 2 GB
Bu çok büyük bir problem oluşturur mu ?
Yoksa 2GB Olanı çıkartıp sadece 8GB Tek Slot olarak mı kullanmalıyım ?

1x8 GB Corsair 1333MHz
1x2 GB Kingston 1333MHz
İlerde 8 GB daha takıp dual çalıştırırsınız. O zaman daha güzel performans verir PC. Ama şuan bu şekilde kullanmanızın eksi yönde etkisi olmaz.

1x8 GB Corsair 1333MHz
1x2 GB Kingston 1333MHz
8GB ın yanına 4GB RAM eklerseniz daha iyi olur

8GB ın yanına 4GB RAM eklerseniz daha iyi olur
Onu yapamaz. Anakart 2 slota sahip. Mecbur bu şekilde devam edecek.
Bu arada bütçen imkan verdiğinde ilk olarak PSU güncelle. Plus sertifikalı bir PSU yakışır artık bu sisteme. Başına iş açar ilerde elindeki PSU.

Görüş ve Önerilerin için Teşekkürler Dostum
Yarın Direksiyon Sınavım var , Geçersek inşallah kart parası vesayre masraflar artmaya başlıyor.
Ha bide kapora verdiğim bi tane e30 3.16 aracım var , Bilgisayara daha fazla ağırlık vereceğimi sanmıyorum biraz vakite ihtiyacım var.

Görüş ve Önerilerin için Teşekkürler Dostum
Yarın Direksiyon Sınavım var , Geçersek inşallah kart parası vesayre masraflar artmaya başlıyor.
Ha bide kapora verdiğim bi tane e30 3.16 aracım var , Bilgisayara daha fazla ağırlık vereceğimi sanmıyorum biraz vakite ihtiyacım var.
Hayırlı olsun. Başarılar diliyorum. Elin erdiğinde PC için yapacağın harcama PSU olsun ama mutlaka. İyi akşamlar.

Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı