G213 klavye CTRL tuşu sert çalışıyor

Makaleler
2
Bu klavyeyi aldım, beğendim ve kullanıyordum, ta ki CTRL tuşu bozulana kadar. Basıyorum basıyorum anca dibine kadar itince çalışıyor, neden? Daha 5-6 ay oldu alalı.

Son düzenleyen: Moderatör:
Aynı problemi kısa bir süre önce bende yaşamıştım.
Cs-go oynarken ctrl tuşuta sert bir hamle yaptım ve yaklaşık 1hafta boyunca tuş çok sert bastığımda algılıyordu. İnternetten yaptığım bir kaç araştırma sonucunda klavyenin kronik bir problemini öğrendim.
Tuşlarda aşırı sert basmalarda tuşun alt kısmındaki saydam plastik iletici kayıyor yada katlanıyor bu nedenle algılayıcı tabana iletmek için tuşa sert basmak zorunda kalıyorsunuz. Sol CTRL tuşuda köşede olduğu için kaymaya çok yatkın.
1-Arkada gözüken iki vida ve pad kısmına gizlenmiş 7 vidayı söktüm ve klavyeyi açtım.
2-şeffaf iletkeni köşeden kaldırıp alt kısmını gözlük beziyle bastırmadan temizledim ve iletkeni boşluklara iyice oturtup cihazı tekrar vidaladım.
Bu şekilde çözüme ulaştım dediğim gibi klavyenin kronik bir hatası mevcut. Özellikle oyun esnasında sinirlenip sert davranmamak gerekiyor iç aksamı kaymaya ve zarar görmeye meğilimli bir model.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı