G24F-2 iyi bir seçenek mi?

Bütçe
3500-5000
G24F-2'nin son revizyonları sorunlu.

Ne gibi bir sorunu var hocam? Ayrıca attığınız monitöre bütçem yetmez gibi gerçekten de G24F-2YE bile zar zor bütçe ayırdım.

Eki Görüntüle 1869961

Şimdi bakarken fark ettim mağazadan alırsam 4400TL'ye alabiliyorum sanırsam. G24F-2'yi tercih etmeden önce ikinizin attığı monitörlerle karşılaştırmıştım ve ASUS'u tercih etmeme sebebim resimlerde yukarıya hafif eğimli gözükmesi (şu anki monitörümde öyle ve bu sebepten rahat edemiyorum). MSI tercih etmeme sebebim de G24F-2YE göre HDR özelliğinin bulunmamasıydı. Yine de yorumlarınıza açığım 4400TLYKen tercih edilecek bir monitör mü?

Outlet mağaza o. Muhtemelen teşhir ürünü.

ASUS'un eğimini ayarlayabiliyorsunuz.
HDR açmanız zaten pek mantıklı değil.

Bir de G24F2 de son üretimleri çok ölü piksel barındırıyor diyorlar. Geçen birine aldırdık çıkmadı ama şans biraz daha fazla sanırım.

En kötü IPS 144Hz monitör 4300TL iken 5K bence bu monitör için pek fazla değil.
G2412 ile aynı panel aslında ama arka aydınlatma olarak bir tık daha kötü G24F2. Aynı bütçede daha iyi alternatifi yok zaten.

Renkler size garip geliyorsa menüden ayarlayabilirsiniz. Yazılımını neden svemediniz anlamadım, alanlar OSD menüsünü çok övüyordu.

VP249QGR bir alternatif değil bu arada. G24F2 özellikle renk konusunda ondan daha iyi.
OSD menüsünde renk ayarı için çok bir şey yok ve nasıl desem, ters gibi sanki. Düzgün renk ayarı yapamadım.
VP249QGR bir alternatif değil bu arada. G24F2 özellikle renk konusunda ondan daha iyi.
Alternatifi derken G2412'den bahsediyorum zaten. Fiyat olarak bakarsak VP249QGR çok daha mantıklı.
Ek olarak bende de ölü piksel yok, ama hala ölü piksel oranı yüksek. Şansa bağlı.

Eki Görüntüle 1869961

Şimdi bakarken fark ettim mağazadan alırsam 4400TL'ye alabiliyorum sanırsam. G24F-2'yi tercih etmeden önce ikinizin attığı monitörlerle karşılaştırmıştım ve ASUS'u tercih etmeme sebebim resimlerde yukarıya hafif eğimli gözükmesi (şu anki monitörümde öyle ve bu sebepten rahat edemiyorum). MSI tercih etmeme sebebim de G24F-2YE göre HDR özelliğinin bulunmamasıydı. Yine de yorumlarınıza açığım 4400TLYKen tercih edilecek bir monitör mü?

Giriş seviye HDR hiçbir işe yaramıyor.

Bir de G24F2 de son üretimleri çok ölü piksel barındırıyor diyorlar. Geçen birine aldırdık çıkmadı ama şans biraz daha fazla sanırım.
G24F-2'de HDR var ama olmasa da olur. Renkleri daha güzel yapmak bir yana iyice bozuyor. Sadece doygunluk vererek bile daha güzel görüntü yakalayabiliyorsunuz.

Ölü piksel sorununda hemen iade aldıklarını görmüştüm yorumlarda o yüzden pek kafama takmadım. G24F in çok sorun barındırdığı ama G24F-2 de bu sorunları çözdüklerini okumuştum. O zaman MSI G2412 Tercihi mi daha mantıklı olur yoksa ASUS'un monitörü mü?

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı