G27 direksiyon seti bakımı için gres yağı önerisi

quarest

Hectopat
Katılım
28 Haziran 2021
Mesajlar
4.372
Çözümler
53
G27'me komple bakım yapmak istiyorum, içindeki dişlilerin vs. gres yağını yenileyeceğim, acaba hangisini almalıyım?
 
SKF'nin dişli greslerini tavsiye ederim, özellikle yüksek ısı dayanımları sayesinde zaman içinde sıvılaşıp akma gibi durumları çok olmuyor.
 
SKF'nin dişli greslerini tavsiye ederim, özellikle yüksek ısı dayanımları sayesinde zaman içinde sıvılaşıp akma gibi durumları çok olmuyor.
Hocam bunun farklı türleri var sanırım, sen hangisini önerirsin? bide yanlış hatırlamıyorsam çook eskiden bi video izlemiştim g29 bakım videosu, adam kırmızı gres yağı öneriyordu acaba bu gress yağlarının arasında ne gibi bir fark var?
 
Hocam bunun farklı türleri var sanırım, sen hangisini önerirsin? Bir de yanlış hatırlamıyorsam çok eskiden bir video izlemiştim G29 bakım videosu, adam kırmızı gres yağı öneriyordu acaba bu gress yağlarının arasında ne gibi bir fark var?

Hocam gresler dişli GRE'si, rulman GRE'si ve çalışma ısılarına göre genellikle ayrılıyorlar. Kırmızı gres özellikle akaryakıt firmalarının sıklıkla sattığı greslerdir ve bildiğim kadarı ile onlar rulman yani bilye GRE'si. Yani sürersiniz ve günü kurtarır ancak uzun vadede kendisine uygun olmayan ortam olduğu için kuruma, akma ya da esvabını kaybetme gibi durumlar yaratır. Babamın ahşap atölyesi var ve makinelarda bizim en sorunsuz deneyim yaşadığımız gresler fag ve Skf'dı, hatta FAG alsanız çok daha iyi olur. Fiyatları bir miktar pahalıdır ancak emin olun bir daha bakım yapma ihtiyacı dahi duymazsınız
 
Hocam gresler dişli GRE'si, rulman GRE'si ve çalışma ısılarına göre genellikle ayrılıyorlar. Kırmızı gres özellikle akaryakıt firmalarının sıklıkla sattığı greslerdir ve bildiğim kadarı ile onlar rulman yani bilye GRE'si. Yani sürersiniz ve günü kurtarır ancak uzun vadede kendisine uygun olmayan ortam olduğu için kuruma, akma ya da esvabını kaybetme gibi durumlar yaratır. Babamın ahşap atölyesi var ve makinelarda bizim en sorunsuz deneyim yaşadığımız gresler fag ve Skf'dı, hatta fag alsanız çok daha iyi olur. Fiyatları bir miktar pahalıdır ancak emin olun bir daha bakım yapma ihtiyacı dahi duymazsınız.

Teşekkür ederim hocam :) G27'de hem rulman hem de dişli var, izlediğim videoda rulmanı yağlamıyor fakat benim rulmanım bayağı zor dönüyor, bir araştırayım ben tekrardan teşekkürler.
 

Geri
Yukarı