Çözüldü G29 direksiyon ve OBS arasında garip uyumsuzluk

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
İşletim sistemi
Windows 10

ust_sel

Kilopat
Katılım
23 Ocak 2018
Mesajlar
998
Makaleler
1
Çözümler
11
Yer
Ankara
RAM
CORSAIR VENGEANCE 2x8GB 2400MHZ (XMP)
Ekran kartı
MSI GTX1060 6 GB OCV1
Anakart
ASUS PRIME B350M-K
İşlemci
RYZEN 5 3600
Arkadaşlar çok değişik bir sorunla karşı karşıyayım. Kayıt ve yayın için OBS Studio yazılımını çalıştırdığımda, ETS 2'de G29 direksiyon setinin tuşları ve kulakları çalışmıyor. Viteste ve direksiyon dönüşünde ise sorun yok. Alt+Tab ile OBS'i kapatıp, oyuna geri dönüp, USB'den direksiyonu çıkarıp takmadan düzelmiyor. Yanlış hatırlamıyorsam normal kullanımda bu hatayla çok nadir de olsa karşılaştığım oldu ama USB'de temassızlık vb. durumlara bağladım. Ne var ki OBS açıkken istisnasız hep oluyor. Resmen G29 OBS'e trip atıyor. OBS'i son sürüme güncelledim ama sıkıntı devam ediyor. Bazen ilk birkaç saniye çalıştığı oluyor ama sonra yine aynı sorun başlıyor. İngilizce aratarak yabancı sitelerde bile bulmaya çalıştım ama oralarda yazıyorsa da bulamadım. Ne yapacağımı şaşırdım. Bir hata mesajı falan da yok. Sizce nereyi incelemem gerek? Windows olay görüntüleyicisinde ya da oyunun loglarında bu durum kaydedilir mi acaba? Benzer sorun yaşayan, bir fikri olan var mı?
 
Çözüm
G29'un çalışmayan tuşlar OBS'de bir komuta falan bağlı olabilir. Aklıma bu geldi sadece. G29 takılıyken OBS'nin kısayol tuşlarını bir kontrol edin bence.
G29'un çalışmayan tuşlar OBS'de bir komuta falan bağlı olabilir. Aklıma bu geldi sadece. G29 takılıyken OBS'nin kısayol tuşlarını bir kontrol edin bence.
Bu benim de aklıma geldi ama OBS'te hiç kısayol kullanmıyorum. Ayarlarda hepsi boş. Dolayısıyla çakışacak bir tuş olmaması lazım.
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Düzenleme:

@Marcolomboss ben biraz daha kurcaladım ayarları da sorun sizin dediğinize benzer bir şey.

Ben direksiyon tuşlarını ETS2 oyun menüsünden değil, Logitech Gaming Software üzerinden, direksiyona klavye tuşları atayarak ayarlamışım. Yani mesela; korna tuşu klavyede "H" ise, direksiyondaki "R2" tuşunun varsayılan atamasını LGS yazılımı üzerinden silip, H tuşunu R2 tuşuna ayarlamışım. Ben direksiyonda "R2"ye bastığımda, oyun klavyedeki "H" tuşunu algılayarak kornayı çalmış. Nedense OBS de bunula çakışmış.

Çözüm:
LGS'de baştan profil oluşturarak önce direksiyonun bütün tuşlarını varsayılana döndürüp, sonra da oyun içinden direksiyona atayınca sorun çözüldü. Tabi bu durumda LGS yazılımının bazı imkanlarını kullanamıyorum ama başka çözümü de yok.

Yani kısaca; pek sanmıyorum ama benzer sorunu yaşayan varsa, tuşları Logitech Software Gaming üzerinden değil oyunun kendi menüsünden ayarlarsa çözülür.

Sizinki çözüme en yakın cevap, bu nedenle onu işaretliyorum.
 
Son düzenleme:

Yeni konular

Geri
Yukarı