G29'da shifter olmadan debriyaj kullanmak mümkün müdür?

gkan_58

Hectopat
Daha fazla  
G29'da shifterim yok, direksiyon arkası mandallardan vites atıyorum ama atarken debriyaj gerekmiyor, bunun bir ayarı var mıdır? Oyun ETS 2.

Son düzenleyen: Moderatör:
Debriyaj için H vites şemasını seçmen gerekiyor ayarlardan. O şekilde yapınca da her bir vites için ayrı komut ataman lazım. Atama esnasında debriyaja basılı tutarken shifteri gereken vitese çekiyorsun ve atama tamamlanmış oluyor. Belki vites çekmek yerine klavye üzerinden belli tuşlara basarsan aynısı olabilir ama emin değilim. Mesela 1-2-3-4-5-6 tuşları gibi. Ayrıca 6 vites üzeri bir tır kullanıyorsan kademe yükseltme-düşürme tuşu da ataman lazım. Kademe değiştirince sırasıyla 7-8-9-10-11-12. viteslere ilk atadığın tuşlarla geçiş yapabiliyorsun. Mandalları kullanıyorken debriyaj kullanamazsın diye biliyorum. Çünkü mandallar için sıralı şanzıman ayarı kullanılıyor. Sıralıda da debriyaj mekaniği olmuyor. Kısaca klavyeden tuşlara atama yapmak çok daha karmaşık ve sıkıcı yapar işi. Shifter almadan H vites şemasını kullanma derim.

G29'da shifterim yok, direksiyon arkası mandallardan vites atıyorum ama atarken debriyaj gerekmiyor, bunun bir ayarı var mıdır? Oyun ETS 2.

Zamanında şöyle bir konu paylaşmıştım o zaman direksiyonum yoktu mouse ile oynarken yapıyordum şuan aynı model direksiyonum var ve bu şekilde kullanıyorum. Ayrıca gamepadin varsa XPadder uygulaması ile aynı vites gibi kullanabiliyorsun gamepadi örneğin buradan num 1 tuşuna atıyosun sonra uygulamadan da sol analoğun sol üstünü num 1 basması için atıyorsun ardından oyunda normal vites gibi kullanabiliyorsun alışınca gerçekten keyifli. Orijinal shifter ile tek fark hissiyat.

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı