G31M-ES2L Ne Kadar Yükseltilebilir?

DDEMR

Megapat
Daha fazla  
Profil Kapağı
1523022612
Merhabalar forum. Aşağıdaki özelliklere sahip bir bilgisayarım var. Eski bir PC olduğunun farkındayım ancak zaten kullanmıyorum. Kendim Monster Notebook kullanıyorum, aşağıdaki bilgisayar ise öylece kurulu duruyor. Şu anki haliyle çocuklar kullanıyor ve Zula, Minecraft gibi oyunları güzel bir şekilde oynatabiliyor. CS:GO, L4D2 ve FS15'te ise FPS düşüşleri girebiliyor bazen. Merak ettiğim şey bu bilgisayara ne kadar yükseltme yapabilirim veyahut yapabilir miyim? Sorum kendim için değil, çocuklar için daha oynanabilir bir hale getirmek için.

• Anakart: G31M-ES2L
  • Ekran Kartı: NVIDIA GeForce 9500 GT
  • İşlemci: Intel Core 2 Quad Q8400
  • PSU: 480W
  • RAM: 4 GB
  • İşletim Sistemi: Windows 7 - 64 Bit (Windows 10'un bu PC'de gereksiz olduğunu düşünüyorum.)

(Overclock hakkında pek bir bilgim yok ancak işe yarar mı sizce?)

Son düzenleme:
Hiçte gereksiz deil hocam bende açıklamadaki sisteme kurdum ssd var ama 2 kat daha hızlı.

Ekran kartını değiştirirseniz, bahsettiğiniz oyunlarda akıcılığı yakalayabilirsiniz.
Hangi ekran kartını önerirsiniz hocam?

Anakart OC için verimliyse ve 8 GB RAM desteği varsa güzel olur. İşlemciye OC yapıp 750 Ti kullanabilirsin.
OC için elverişli olduğunu duymuştum hocam. Ancak pek bir bilgim yok. Kimisi parçaları yakarsın diyor kimisi kolay diyor. G31M-ES2L ve Q8400'e birebir OC yapan birini bulabilsem denemeye çalışırım aslında.

Hiçte gereksiz deil hocam bende açıklamadaki sisteme kurdum ssd var ama 2 kat daha hızlı.
Windows 10 kurmuştum ancak beklediğim performansı alamamıştım hocam maalesef.

750 Ti'lar anlam veremediğim şekilde diğerlerine göre pahalı hocam sebebi nedir sizce? Ve sizce ekran kartına ek olarak işlemci takviseyi de yapılmalı mıdır?

Taleple alakalı sanırım, R7 260X ya da R7 265 veya bulabilirseniz HD 7790 da olabilir. Işlemci dilerseniz Q9400 civarı bir şey ya da BIOS modlayarak Xeon takılabilir ama ayirmak istediğiniz bütçeye bağlı. Bir de beklentiniz bahsettiğiniz oyunlarsa pek de gerek yok.

Taleple alakalı sanırım, R7 260X ya da R7 265 veya bulabilirseniz HD 7790 da olabilir. Işlemci dilerseniz Q9400 civarı bir şey ya da BIOS modlayarak Xeon takılabilir ama ayirmak istediğiniz bütçeye bağlı. Bir de beklentiniz bahsettiğiniz oyunlarsa pek de gerek yok.
Teşekkür ederim hocam. Dediğiniz gibi yazdığım oyunları normal oynatsa yeterli benim için.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı