G3220 Sisteme 800 TL Yükseltme Önerisi

lainnyone

Kilopat
Herkese merhaba arkadaşlar, bundan tam 4-5 sene önce Casper masaüstü bilgisayar almıştım ve şu an da aldığım masaüstü bilgisayarın ekran kartı bozuldu. Bende fırsat bu fırsat deyip sistemi yenilemeyi düşünüyorum. Ortalama 800TL'ye bu işi kapatabileceğim ekran kartı, anakart, işlemci ve PSU arıyorum. (2.el almayı düşünüyorum maddi açıdan bu aralar biraz sıkışığız ve dolar haliyle 5 lirayı geçmiş durumda) Yardımcı olduğunuz için şimdiden teşekkür ederim.

Şuanki bilgisayar özellikleri:
Anakart: H61H2-MV
İşlemci: İntel Pentium G3220
PSU: 240W
Ekran Kartını modelini yazmama gerek yok sanırım.

Son düzenleyen: Moderatör:
Anakartınızı değiştirmeye gerek yok. 1150 PIN başka bir işlemci takılabilir. RAM'iniz kaç GB?

İsterseniz sadece Aliexpress'den GTX 750 TI alıp onu da kullanabilirsiniz. RAM takviyesi ve PSU geliştirmesiyle oyun performansı eskiye oranla çok daha iyi olacaktır.

ram kapasitesi 4 gb, elixir ram psu 500W 50 TL 2.el olarak alsam sıkıntı yaşar mıyım? Yoksa Sıfır ürün almamı mı tavsiye edersiniz?
Hocam biraz araştırdım ve anakart soketinin 1150 değilde 1155 olduğunu gördüm

Son düzenleme:
Anakartınız 16GB'a kadar RAM destekliyor. Sıfır PSU almanızı tavsiye ederim. Sistemin en riskli parçası.

Hocam anakartınız iyi gibi duruyor. Değiştirmeye gerek yok. Bütçeniz 800TL idi değil mi?

Bence sisteme RAM takviyesi yapıp, yeni bir PSU, işlemci ve ekran kartı alalım.

PSU: Aerocool 400W VX Serisi Güç Kaynağı (150TL)
İşlemci: Intel Core I5 2500 3.70GHz İşlemci (200TL)
RAM: Kingston HyperX Savage 8 GB 1600MHz DDR3 RAM (200TL)
Ekran Kartı: Sapphire HD7850 1 GB 256 BİT GDDR5 Ekran Kartı (275TL)

Bu parçalar toplamda 825 TL ediyor.

Hocam biraz araştırdım ve anakart soketinin 1150 değil de 1155 olduğunu gördüm.

Hocam işlemciniz 1150 PIN, anakart ise 1155. O nasıl oluyor anlamadım :kararsız: @Jira

Sanırım işlemcinin modelini yanlış hatırlıyorsunuz. Ben tavsiyelerimi 1155 PIN için yapacağım.

Son düzenleme:
Eğer yukarıda dediklerimi alırsanız sisteminiz özetle böyle olacak:
  • Intel Core I5 2500 3.70GHz İşlemci
  • ECS H61H2-MV Anakart
  • 12GB 1600MHz DDR3 RAM
  • Sapphire HD7850 1GB 256BIT GDDR5 Ekran Kartı
  • HDD
  • Kasa
  • Aerocool VX400W PSU
Açamayacağı oyun olursa buradayım demek gibi bir artistlik yapmayacağım elbette ama buradayım :yerlerde:

Son düzenleme:
Anakartınız 16GB'a kadar RAM destekliyor. Sıfır PSU almanızı tavsiye ederim. Sistemin en riskli parçası.

Hocam anakartınız iyi gibi duruyor. Değiştirmeye gerek yok. Bütçeniz 800TL idi değil mi?

Bence sisteme RAM takviyesi yapıp, yeni bir PSU, işlemci ve ekran kartı alalım.

PSU: Aerocool 400W VX Serisi Güç Kaynağı (150TL)
İşlemci: Intel Core I5 2500 3.70GHz İşlemci (200TL)
RAM: Kingston HyperX Savage 8 GB 1600MHz DDR3 RAM (200TL)
Ekran Kartı: Sapphire HD7850 1 GB 256 BİT GDDR5 Ekran Kartı (275TL)

Bu parçalar toplamda 825 TL ediyor.

Hocam işlemciniz 1150 PIN, anakart ise 1155. O nasıl oluyor anlamadım :kararsız: @Jira

Sanırım işlemcinin modelini yanlış hatırlıyorsunuz. Ben tavsiyelerimi 1155 PIN için yapacağım.
Hocam işlemciye baktım G2120 imiş benim kafamda G3220 diye kalmış :kararsız: . Hocam ben 300 TL'ye i5 3470 işlemci buldum daha doğrusu 280 TL, önerdiğiniz işlemci fiyatının üzerine 80 TL koyup i5 3470 alabilme gibi bir imkanım var.
Eğer yukarıda dediklerimi alırsanız sisteminiz özetle böyle olacak:
  • Intel Core I5 2500 3.70GHz İşlemci
  • ECS H61H2-MV Anakart
  • 12GB 1600MHz DDR3 RAM
  • Sapphire HD7850 1GB 256BIT GDDR5 Ekran Kartı
  • HDD
  • Kasa
  • Aerocool VX400W PSU
Açamayacağı oyun olursa buradayım demek gibi bir artistlik yapmayacağım elbette ama buradayım :yerlerde:
Hocam valla bir an aklıma Monster Notebook gelmedi değil :D. Açamadığı oyun varsa anında iade :D :D.

Son düzenleme:
İlk başta ben de I5 3470 koymuştum buraya ama bütçeyi aştığını görünce kaldırıp yerine I5 2500 koydum. I5 3470 elbette daha iyi olacaktır (y)

Çok Sağolun hocam bir sorum daha var sizin önerdiğiniz Ekran Kartı 1GB VRAM içeriyor fps bakımından çok aşırı etkisi olur mu? zaten ağırlıklı olarak League of Legends oynanacak ve GTA 5

Hocam 275TL gibi fiyatı olan bir kartta ancak o kadar oluyor :puro:

1GB VRAM günümüz oyunları için oldukça yetersiz ama bahsettiğiniz oyunlarda sıkıntı çıkarmayacaktır.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

I5 3470 alırsanız bu videodaki değerlerin aynısını ya da benzerini alacaksınız. Test edilen sistem oldukça benzer çünkü.

Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı