G3240 Sistem vs A6 6400K Sistem

Sizce hangisi daha performanslı olacaktır ?

• G3240 Sistem+Eski sistemdeki ekran kartı

Oy: 3 60,0%
  • A6-6400K Sistem

Oy: 2 40,0%

• Oy verenlerin toplamı
    5
G3258 tabanlı sistem kurulup eski ekran kartı kullanılabilir. O işlemci 6300 Amd işlemciden güçlü ama bu sefer de oyunlar oynanmaz hale gelir.

O yüzden benim önerdiğim sistemi alın ki kardeşiniz en azından oyun oynarken keyif alsın. Dünyanın en iyi işlemcisi de olsa ekran kartı olmadığı sürece oyun oynayamaz.

Zaten işlemci gücünün gerekeceği bir şey için kullanılmayacak ki. Neden işlemciyi bu kadar zorluyoruz ? Bulabileceğimiz en uygun işlemci bile bize yeterli olacaktır.

Güncel bir anakarta benziyor teşekkürler.
Ayrıca unutmadan G3258 işlemcisi H81 yonga setine sahip anakartlar ile O.C. edilebilmektedir.

Örnek;

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

@Silinen üye kaliteli güç kaynağı seçmek her zaman "Eşeği sağlam kazığa bağlamak" tabiri ile aynı anlama gelir. Şu anlık 300W yeterli olacaktır. Fakat ileride kesinlikle kaliteli bir güç kaynağı almanız gerekebilir. Daha sonradan güç kaynağı yükseltmesi için önerim;

High Power Element 350W 80+ Bronze Güç Kaynağı

Pentium ile eski ekran kartını kullanıp yakın zamanda daha iyi bir ekran kartı alınabilir. 6400K içindeki GPU'dan bir cacık olmaz. Kaldı ki elindeki RAM de 1333 MHZ zaten. APU sistem belleğini kullandığından zaten kötü olan GPU daha da az performans verir. İntel tarafında işlemci yükseltme şansın olur hem.

AMD's Richland vs. Intel's Haswell GPU on the Desktop: Radeon HD 8670D vs. Intel HD 4600

Testte A10 6800K kullanılmış. Belki fikir verebilir. İntel HD 4600, ATİ HD 4650 civarı performansı var. ATİ HD 4670 ve Intel HD 4600 kullandığımdan biliyorum. İkisi ile de aynı oyunları denedim.

Pentium ile eski ekran kartını kullanıp yakın zamanda daha iyi bir ekran kartı alınabilir. 6400K içindeki GPU'dan bir cacık olmaz. Kaldı ki elindeki RAM de 1333 MHZ zaten. APU sistem belleğini kullandığından zaten kötü olan GPU daha da az performans verir. İntel tarafında işlemci yükseltme şansın olur hem.

AMD's Richland vs. Intel's Haswell GPU on the Desktop: Radeon HD 8670D vs. Intel HD 4600

Testte A10 6800K kullanılmış. Belki fikir verebilir. İntel HD 4600, ATİ HD 4650 civarı performansı var. ATİ HD 4670 ve Intel HD 4600 kullandığımdan biliyorum. İkisi ile de aynı oyunları denedim.

İlerde yükseltme şansı varsa böyle yapması mantıklı olur. Ama sanırım kardeşi oyun oynamak istiyor ve yakın zamanda iş görecek hale getirmeli.

G3258 tabanlı sistem kurulup eski ekran kartı kullanılabilir. O işlemci 6300 Amd işlemciden güçlü ama bu sefer de oyunlar oynanmaz hale gelir.

O yüzden benim önerdiğim sistemi alın ki kardeşiniz en azından oyun oynarken keyif alsın. Dünyanın en iyi işlemcisi de olsa ekran kartı olmadığı sürece oyun oynayamaz.

Zaten işlemci gücünün gerekeceği bir şey için kullanılmayacak ki. Neden işlemciyi bu kadar zorluyoruz ? Bulabileceğimiz en uygun işlemci bile bize yeterli olacaktır.

Oyunlar oynanmaz hale gelir derken demek istediğiniz ne tam olarak anlamadım. Önerdiğiniz sistem APU'lu sistemden önceki AMD X4 sistem ise acil olduğu için biraz imkansız olacak. İşlemciye dediğiniz gibi yüklenmek önemli değil zaten 1150 soket güncellemeye açık bir yapı.

Oyunlar oynanmaz hale gelir derken demek istediğiniz ne tam olarak anlamadım. Önerdiğiniz sistem APU'lu sistemden önceki AMD X4 sistem ise acil olduğu için biraz imkansız olacak. İşlemciye dediğiniz gibi yüklenmek önemli değil zaten 1150 soket güncellemeye açık bir yapı.

Bu sistem:

MSI A68HM-E33 V2 Soket FM2+ DDR3 2133MHz(O.C) VGA&HDMI Anakart

AMD A4 6300 Soket FM2 3.7GHz 1MB Önbellek 65W 32nm İşlemci + HD8370D GPU

Powercolor HD6570 GDDR3 1GB 128Bit AMD Radeon DX11 Ekran Kartı

ya da

MSI R7 240 LP V1 DDR3 2GB 128Bit AMD Radeon DX11.2 Ekran Kartı

Elinizdeki ekran kartıyla oyunları güzel bir şekilde oynayamazsınız onu kastettim.

Aslına bakarsanız R7 240 almanız PSU' nun 300W olması nedeniyle mantıklı olur.

Bütçenizi arttırabilirseniz bu sistemi almalısınız.

Peki hocam son olarak biraz alakasız olacakta A4 6300 vs G3258 vs FX-6100 desek bu işlem yeteneği azda olsa önemli bu üç işlemci arasında bir karar verecek olursak.

Çok çok teşekkürler son olarak Sistem kafamda artık tam olarak net Ana bilgisayarıma GTX970 alınca Sapphire Dual-X HD6850 2GB GDDR5 256BIT kartımı simdi olusturacagım sisteme takarım en azından rahatlar.UEFI Windows 10 kurulumu yapmak istiyorum "Media Creation Tool" ile 64 bit sürümünü USB'ye direkt olarak indirdim. UEFI icin herhangi bir işlem yapmama gerek var mı ?(UEFI kurulumu daha önce hiç yapmadım ve BIOS ayarlarını bilmiyorum.) Özel mesaj sistemi gibi bir şey varsa oradan daha rahat olur konuşmak.

Hepinize çok teşekkürler.

Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı