G3258 işlemci GTA V açar mı ?

İhtimaller üzerinden konuşmak yersiz ve gereksiz olur hocam. Ben size sorunlu iki oyun belirttim sizde bana sorunsuz çalışan 3 oyun belirttiniz. Oyun çıktıgı zaman durum ne olacak hep beraber görmüş olacagız zaten. Optimizasyon çok farklı bir konu oyunun işlemci destegi çok farklı bir konu. Optimizasyon sıkıntılı oyunlar o günün en iyi sistemlerinde bile iyi fps degerleri elde edemedigimiz dropların yaşandıgı oyunlar demek. Bu ikisi birbirinden çok farklı iki uç nokta. Umarım G3258 i desteklerde bu işlemciyi satın alan bir çok kullanıcı hüsrana ugramaz.

Q6600 ün sekiz senelik olması neyi değiştirir ki. Q6600 ü tak bilgisayarına gir Fifa 2015 istedigin kadar oyna. Sen iki kişilik arabaya olur mu ya o yeni model 4 kişide alır diyorsun. :)

İşte sen gerekeni görmüyorsun. O koltuklar 2 kişilik görünüyor ama koltuklar daha geniş. Q6600'da 528 milyon transistör var, G3258'de 1milyar 400 milyon. G3258'in koltukları Q6600'den 2,5 kat daha geniş. Yani G3258 aslında 5 koltuklu :)

Son düzenleme:
Bu soruyu sorma sebebim , Steam'deki gta v sistem gereksinimlerinde özellikle 4 çekirdeğin vurgulanması beni tedirgin etti. İşlemciyi 4,5 ghz kullanıyorum , sistemin geri kalanı 8gb ram ve r9 270 ekran kartı. Bu sistemle gta v i hangi ayarlarda oynarım ? Tabi açarsa. (n) @Recep Baltaş abi senin yorumun çok önemli cevap yazarsan sevinirim.

O islemci'le oynayamazsin yamayla bile oynamazsin 4 Cekirdekli olsa degisebilirdi.

Pekala diyelim ki FarCry4 için yama var, Fifa 2015 için ise haklısın. Pekala ben sana birkaç oyun göstereceğim 4 çekirdek isteyen. Birinci örneğim Shadow of Mordor. Minimum sistem gereksinimi 4 çekirdekli i5-750 ve Phenom X4 965.

store.steampowered.com: Middle-earth™: Shadow of Mordor™ Steam'de

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

İkincisi AC Rogue. Minimum Core2 Quad Q6600 ve Athlon X4 620 istiyor.

store.steampowered.com: Assassin’s Creed® Rogue on Steam

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.

Üçüncüsü Dying Light. En düşük i5-2500 ve 8320 istiyor. Yazılan öyle ama ben i3-4130 ile oynuyorum oyunu :)

store.steampowered.com: Dying Light on Steam

Neyse sanırım bunlara da crack çıktığı için açılıyor denmez herhalde ve hepsi güncel oyunlar.

Kusura bakma ama bu yazdığın bence çok anlamsız çünkü Q6600'ün çıkış tarihi haziran 2007 yani nerdeyse 8 yıllık bir işlemci, G3258 ise Temmuz 2014 yani nerdeyse 1 senelik. Şimdi 8 yıllık bir işlemciye destek gelecek ama 1 senelik yeni bir işlemciye destek olmayacak ?!! Ayrıca GTA V tam hatırlamıyorum ama 3 kere tarih değiştirdi. Gerekli optimizasyon sorunlarını halletmek için bayağı uğraşmışlardır. Hatta daha fazla oyun satmak varken neden G3258'e destek vermeyip oyunu daha az satmak isteyecekler? Bence G3258'e destek gelecek, çok rahat açacak oyunu. Neyse 14 Nisan'a az kaldı, bu sefer bence kesin çıkacak oyun.

İ3 4130 çift çekirdekli ama HyperThreading ile gerektiğinde 4 çekirdek olabiliyor. Yani en az 4 çekirdek isteyen oyunları açar.

Uyarı! Bu konu 11 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı