Pekala diyelim ki FarCry4 için yama var, Fifa 2015 için ise haklısın. Pekala ben sana birkaç oyun göstereceğim 4 çekirdek isteyen. Birinci örneğim Shadow of Mordor. Minimum sistem gereksinimi 4 çekirdekli i5-750 ve Phenom X4 965.
store.steampowered.com: Middle-earth™: Shadow of Mordor™ Steam'de
İkincisi AC Rogue. Minimum Core2 Quad Q6600 ve Athlon X4 620 istiyor.
store.steampowered.com: Assassin’s Creed® Rogue on Steam
Üçüncüsü Dying Light. En düşük i5-2500 ve 8320 istiyor. Yazılan öyle ama ben i3-4130 ile oynuyorum oyunu
store.steampowered.com: Dying Light on Steam
Neyse sanırım bunlara da crack çıktığı için açılıyor denmez herhalde ve hepsi güncel oyunlar.
Kusura bakma ama bu yazdığın bence çok anlamsız çünkü Q6600'ün çıkış tarihi haziran 2007 yani nerdeyse 8 yıllık bir işlemci, G3258 ise Temmuz 2014 yani nerdeyse 1 senelik. Şimdi 8 yıllık bir işlemciye destek gelecek ama 1 senelik yeni bir işlemciye destek olmayacak ?!! Ayrıca GTA V tam hatırlamıyorum ama 3 kere tarih değiştirdi. Gerekli optimizasyon sorunlarını halletmek için bayağı uğraşmışlardır. Hatta daha fazla oyun satmak varken neden G3258'e destek vermeyip oyunu daha az satmak isteyecekler? Bence G3258'e destek gelecek, çok rahat açacak oyunu. Neyse 14 Nisan'a az kaldı, bu sefer bence kesin çıkacak oyun.