G3258 O.C. için soğutucu hakkında

InstaFall

Hectopat
Daha fazla  
Meraba arkadaşlar g3258 alıp yaklaşık bi 4.5 -4.7 ghz yapmayı planlıyorum ve bunun için de heralde gerekli olan sıvı soğutmadır.

Öncelikle fan soğutucu yeterli olur mu?
Sıvı soğutma için önerileriniz nelerdir? Bütçeyi çok zorlamamak adına Thermaltake 3.0 Performer iş görür mü?
Middle Tower Kasaya sığmaması gibi bir durum olur mu?

Sıvı soğutmalarda 2 adet fan bulunuyor ve biri kasanın üst kısmına öbürü de ona bitişik biçimde takılıyor. Kasada önceden mevcut halde gelen fanın üstüne taksak olur mu?
v2-Z3PLUS(S%C4%B0YAH)-3_large.jpg

Şu sol üst kısımdan bahsediyorum. Teşekkürler :)

Bırakın sıvı soğutmayı, 4.4 GHz'e çıkarmak için bile 50 TL'lik Hyper T2 Mini kullanılıyor :) Hiç düşünmeden Hyper T2 Mini alabilirsiniz. Bu arada, bir sorum olacak. İşlemcinin fiyatı kadar soğutucuya para vermek sizce mantıklı mı?

Bende gaza gelip h80i aldım ileriye dönük asus z97 anakartla birlikte kullanıyorum bu işlemciyi, sistemin borcu bitince i7 4790k alıp devam edeceğim. Neredeyse olumlu anlamda hiç fark yok sıcaklıklarda. Hatta uygun fiyatlı oyun pc toplama rehberinde 50 derecenin üstünü zor görüyorlardı cm hava soğumayla, benim işlemci sıvı soğutma olmasına rağmen 60ın altına inmiyor, 4.4ghz ve 1.35 voltajla. Tatmin olmadım, noctua nın termal macunundan alıp h80i nin üzerinde gelen macunu değiştirdim, bu arada h80i nin üzerinde gelen macunun altında bakır plakanın üstünde bir sürü parmak izi vardı siyah siyah(montajı yapan fabrikada herhalde kalite kontrol yapmışlar (!) ) onları temizleyip macunu yeniledim 3-5 derece anca değişti. Tüm bunlara rağmen 60 altına inmedi tam yükte...

Hedefini ilk başta bu kadar yüksek tutma :) 4.2 ile başlar, 4,4 ile devam eder, 4,6'da sonlandırırsın.

Eğer çok iyi bir bütçe ve daha profesyonel amaçlara sahipsen paraya kıyıp, harcadığın paraya değecek bir sıvı soğutma alırdın ancak senin buna ihtiyacın yok.

İyi bir hava soğutma ile rahatlıkla ulaşırsın amaçladığın değerlere.
150 TL'ye alacağın TPC812 hava soğutma sistemi bile o sıvı soğutmadan pek geri kalmayacaktır. Gönül rahatlığı ile TPC812 alabilirsin.

Hava sirkülasyonu yeterli olmasa bile o soğutucu ile sıcaklık sorunu yaşamaz.
Ancak işlemci çabuk ısınır, geç soğur. Maxsimum sıcaklık değerinde 5-8 derecelik bir artış olur.

Bu yüzden ön panelde içeri hava veren 2, üst panelde dışarı hava veren 2 ve standart olarak 1 egzoz fanı bulunmalı ki hava sirkülasyonu iyi seviyelerde olsun.
Ve mutlaka kasa kapağı kapalı tutulmalı ki sirkülayon yok olmasın.

Uyarı! Bu konu 11 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı