G3258 overclock yapmalı mıyım ?

fullmetal9

Hectopat
Daha fazla  
Yakın zamanda kendime bir sistem topladım :

G3258 3.2ghz işlemci
AMD r7 265 ekran kartı.
H81m plus anakart
ve diğerleri :)

Sisteme oc yapmak için bios güncellemek gerekiyormuş. Fakat oturduğum yer küçük bir kasaba ve elektrik kesintileri sık olabiliyor hele ki kışlarda.. Ondan dolayı bios güncellemeye korkuyorum. Şu anki işlemcinin performansından da memnunum. Sizce o.c yapmalı mıyım ?

Son düzenleyen: Moderatör:
Katılmıyorum. O işlemci harika overclock oluyor. O işlemci şu an i3'ün altında bir işlemci. Overclock yapıldığında i5'in performansını bile yakalıyor. Bence kesinlikle yapmalısın. Recep Bey bu işlemciye overclock yapmıştı ve başarılı sonuçlar elde etmişti. Bu rehberden yararlanabilirsiniz;

Uygun Fiyatlı Oyun Bilgisayarı Toplama Rehberi Bölüm 1 - Technopat

OC yapsam bile stok soğutucu kullandığım için aksiyonlara giremeyeceğim. 4.0 GHz yapmayı düşünüyordum ama elektrikler kesilecek zamanı bulur ya hep.

Elektrik kesintileri sık oluyorsa çok riskli. Bence güç kesintisiz psulardan almalısın. Aldıktan sonra da yap bios update'ini OC et. Çünkü g3258 gerçekten hak ediyor. Şöyle düşün, kapının önünde ferrari'in var. Ama binmiyosun. Tamam biraz abarttım bmw olsun.

Şimdilik böyle devam edeyim. Memnun kalmazsam ya risk alacağız, ya da bilgisayarcı :)

Uyarı! Bu konu 11 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı