G3258 Sistemde Kilitlenme Sorunları

MantLe

Hectopat
Makaleler
1
Arkadaşlar bilgisayarım durduk yere kilitlenip kalıyor. Reset atmak zorunda kalıyorum.
İşletim sistemim Windows 7 iken böyle bir sorun yoktu. Fakat bilgisayarımı Windows 8.1 Industry Pro yaptıktan sonra bu kilitlenme sorunlarıyla karşılaşıyorum. Oyun oynarken olsun internette gezinirken olsun kilitlenme sorunlarıyla karşılaşıyorum. Sorun neden kaynaklanıyor olabilir? Olay görüntüleyicisi ile ilgili resim paylaştım. Yardımlarınızı bekliyorum.

Sistem bileşenleri şöyle;
  • Gigabyte H81M-DS2
  • Asus R7 260x
  • İntel Pentium G3258 3.20
  • Xigmatek Caliber 500w
  • WD Caviver blue 1 TB
Untitled.jpg
Untitled1.jpg

Son düzenleme:
Program ekle kaldırda gözüküyorsa ordan sil.
Deneyeceğim.

Şuradan Windows 10 Enterprise kur. 90 gün ücretsiz kullanma hakkı var. Belki işletim sisteminden kaynaklı olabilir. İşlemci stok hızda mı çalışıyor? Eğer aşırı derecede overclock yaptıysa belki donmalar ondan da kaynaklı olabilir.

Windows 10 Enterprise | TechNet Evaluation Center
Bu Windows 10'u indirsem USB ile mi kurmak zorundayım yoksa setup tarzı bir uygulamasımı var? Ayrıca 90 gün dolduktan sonra ürün anahtarı mı isteyecek?

Aynı hata yada benzerisi bende oluyor. Dırrrr diyip restart atıyor. Bu hata psudan kaynaklanıyor arkadaşım. İşlemcimi 3ghz clockluyorum hata veriyordu restart atıyordu. 2.60 ghze düşürdüm sorun kalmadı. Psudan olduğunu düşünüyorum.

Aynı hata yada benzerisi bende oluyor. Dırrrr diyip restart atıyor. Bu hata psudan kaynaklanıyor arkadaşım. İşlemcimi 3ghz clockluyorum hata veriyordu restart atıyordu. 2.60 ghze düşürdüm sorun kalmadı. Psudan olduğunu düşünüyorum.
Tamam da Windows 7 iken hiç bir sorun yoktu. İşlemci yine 3.20 ghz hızında çalışıyordu. Ayrıca benim bilgisayarım reset atmıyor. Kilitlenip kalıyor. Kendim tuştan reset atmak zorunda kalıyorum.

Program ekle kaldırda gözüküyorsa ordan sil.
Program ekle kaldırda gözükmüyor. Aygıt yöneticisinden silsem olur mu?

Az önce Windows 8.1 06/09/2015 tarihindeki güncellemeleri denetleyip yükledim. Resmini paylaştım. Acaba sorun düzelmişmidir.

Sanırım sorun sürücülerle alakalı. Windows 8.1'e uyumsuz bir sürücü var ama bu uyumsuz sürücü hangisi nasıl anlayabilirim?

Dosya Ekleri

• Untitled.jpg
    Untitled.jpg
    289 KB · Görüntüleme: 212
İşlemcide hiç overclock yok. Windows 8.1'in Industry Pro sürümüne malasef Windows 10'a güncelleme seçeneği gelmedi.

Dediğim gibi işlemcide overclock yok. Bilgisayarım yükte olsun boşta olsun her türlü şekilde kilitleniyor. Ses sürücüsünü silince düzeldi demişsiniz. Bende video izlerken veya oyun oynarken seste tırrrr şeklinde anlık takılmalar oluyor. Sizde de böyle oluyor muydu?
Sorun harddiskten kaynaklanıyor olabilir. Bu tarz bir sorun benim de başıma gelmişti. Bilgisayarı açtıktan bir süre sonra ekran kitleniyordu ne klavye ne mouse işlemiyordu.

Sorun harddiskten kaynaklanıyor olabilir. Bu tarz bir sorun benim de başıma gelmişti. Bilgisayarı açtıktan bir süre sonra ekran kitleniyordu ne klavye ne mouse işlemiyordu.
Sorun Windows 8.1'den kaynaklanıyor. Çünkü bilgisayarı ilk topladığımda Windows 8.1 Industry Pro yüklemiştim. Bu kilitlenme, donma sorunları vardı. Bu sorunlar yüzünden bilgisayarı servise yolladım. Serviste işlemci, harddisk, güç kaynağı ve ekran kartı değişmişti. Bilgisayar geldiğinde Windows 7 yüklenmişti ve hiç sorun yoktu. 2 ay boyunca sorunsuz kullandım. Ama bilgisayarı tekrar Windows 8.1 Industry Pro'ya yükselttiğimde tekrar kilitlenme ve donma sorunları yaşamaya başladım. Büyük ihtimalle uyumsuz bir sürücü var.

Konu güncel.

Bilgisayarınızda Onboard bir ses kartı olduğunu düşünüyorum. Genelde bunlar Realtek çipli ses kartları olurlar. Program ekle kaldırda Realtek ile ilgili her şeyi sil. Ayrıca sürücülerde bir sıkıntı varsa bir ihtimal aygıt yöneticisinde gözükebilir. Ama sistemin yaptığı güncellemelerle bu sıkıntıyı anlayamayız. Ayrıca ekran kartı sürücülerinden de kaynaklanıyor olabilir sıkıntı. Şimdilik ekle kaldırdan Realtek'i bulmaya çalışın, eğer varsa silin. Sorun devam ederse yine yardımcı olmaya çalışırız.

Bilgisayarınızda Onboard bir ses kartı olduğunu düşünüyorum. Genelde bunlar Realtek çipli ses kartları olurlar. Program ekle kaldırda Realtek ile ilgili her şeyi sil. Ayrıca sürücülerde bir sıkıntı varsa bir ihtimal aygıt yöneticisinde gözükebilir. Ama sistemin yaptığı güncellemelerle bu sıkıntıyı anlayamayız. Ayrıca ekran kartı sürücülerinden de kaynaklanıyor olabilir sıkıntı. Şimdilik ekle kaldırdan Realtek'i bulmaya çalışın, eğer varsa silin. Sorun devam ederse yine yardımcı olmaya çalışırız.
Program ekle kaldır kısmında Realtek ile ilgili bir şey yok. Aygıt yöneticisinden baktığımda 2 tane High Definition Audio ve 1 tane AMD High Definition Audio yüklü olarak gözüküyor. Ekran kartı sürücüsü ise 15.7.1 sürücüsü yüklü. Ama ekran kartı sürücüsünden olduğunu sanmıyorum açıkçası. Çünkü Windows 7 iken yine aynı sürücü yüklüydü.

Az önce bir şey farkettim. SATA sürücü 2006 tarihli gözüküyor. Yani güncel değil. Acaba sorun bundan kaynaklanıyor olabilir mi?

Ben alakası olduğunu zannetmiyorum. Windows'u yenileme ihtimaliniz varsa yenileyin (programlar silinecek kişisel dosyalarınız kalacak) ve sadece ekran kartı sürücülerini indirin. Sorun hala devam ederse bilgilendirin.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı