G3258 Sisteme Tavsiye

Aynı fiyata i5 6500 alınabilirken neden i3 6100 alınsın? Anakartın kalitesi fena değil. Recep abi 2500TL sistem tavsiyesinde onu kullandı diye kullanacak değiliz.
 
Her parçanın daha iyisi var gidip daha iyisini mi alalım şuanda bütçeyi aşmadan en iyi performanslı sistemi toplamaya çalışıyoruz ve tabi ki kötü parçalar almamayı tercih ediyoruz H110M PRO-VD kötü bir ana kart değil sadece fiyatından dolayı çok zengin içeriğe sahip değil malzeme kalitesi de fena değil.
 
siz isterseniz i5 6500 alabilirsiniz tabi. Ben burada sadece H110M ve B150M arasındaki yazılım destekleri göz önünde bulundurmanızı istiyorum.
zaten i3 6100 oyunlarda sorun çıkarmayacak bir işlemci 4 tred özeliği ile 4 çekirdek isteyen oyunları rahat bir şekilde oynatacaktır. Bu bütçeye i5 sığdırmanın bir mantığı yok. Anakart kısılırsa sorun çıkabilir işte bunu anlatmaya çalışıyorum.
@Silinen üye
arkadaş Kasa istememiş o yüzden kasa eklemenize gerek yok :)
 
Kart güncel olduğundan çok fazla yazılımdan feragat edileceğini düşünmüyorum tabi ki daha iyilerine karşın az destek alacaktır ama alacaktır yani. :)
 
Arkadaşlar yorumlarınız için teşekkürler. DDR4'ten ziyade DDR3 sistem toplamayı düşünüyorum.
Uzun ömürlü olsun, 3-4 sene oyun oynayayım gibi bir düşüncem yok. Sadece 2 sene boyunca Cs oynamak için toplamak istiyorum. 2 sene sonra ise klasik internette gezinmeler için evebeynlere vereceğim :)
Söylediğim gibi Cs Go, Ark, H1Z1 bu oyunlar için istiyorum.
Tekrar teşekkürler. :)
 
@utkuukurt
Teknoloji DDR4 ile sınırlı kalmayacak. Belki uzun sürmeden DDR5 teknolojisi Gelecek. Böyle olunca'da DDR3 tarih sayılacak. Şu ana DDR2'nin tarih sayılması gibi. En küçük bir uygulamada bile sorun yaşayacaksınız. Bellek hızları yetersiz gelecek. o yüzden kesinlikle DDR4 skylake veya yeni gelecek olan AMD zen mimarili işlemcilerle bir sistem toplayabilirsiniz. Duyduğuma göre DDR4 destekli, 14nm üretim teknolojisi ve 32 çekirdeği ile rakiplerine karşı çok etkileyici bir performans sağlayacakmış.
@Egehan Orçun
Düşük yonga ileriye dönük değildir bunu anlayın artık. Ve yardımınız dokunmayacak ise Gereksiz ileti göndermemenizi Rica edeceğim.
 
Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Geri
Yukarı