G3258 Sıvı soğutma ile OC yapınca ömrü uzar mı?

mostarpion

Megapat
Daha fazla  
İntel pentium g3258 overclock sistem tavsiyenizin ömrü asagi yukari kaç yildir? Sıvı soğutmayla uzar mi ?

Son düzenleyen: Moderatör:
intel pentium g3258 overclock lu sistem tavsiyenizin ömrü asagi yukari kaç yildir ? Sıvı soğutmayla uzar mi ?

Sıvı soğutma işlemcinin fiyatının 2 katını buluyor zaten. OC'lu 2-3 yıl civarında gider en az. Tabi işlemciye de bağlı. Tüm işlemcilerin ömrü aynı olmuyor. Ve sizin verdiğiniz volt'un yarısını vererek aynı seviyeye gelen işlemciler veya 2 katıyla aynı seviyeye gelememiş işlemciler olabilir. Bence normal bir soğutma alabilirsiniz 70tl civarında.

Dostum ben o işlemciyi aldım 2 gün kullandım geri verdim. Ne yaparsan yap ne kadar overclock edersen et bir i5 4690 olmaz o işlemci. Tam 12 gündür sistemi vatan bilgisayara götürüp getirdim. 12 gün önce yaptığım sistem. G3258 işlemci H81M Plus Anakart idi. İşlemciyi 4.3GHz e stabil getirdim ama oyunlarda paso sistem çöküyordu. Sabrım taştıktan sonra vatana gittim komple sistemi değiştirdim.

i5 4690K + Msi Z97 Gaming 3 aldım. Şu an overclock da işlemci hızı 4.5GHz Volta 1.2 soğutma olarakta CM Tpc 612 + (bir blade fan daha taktım şu an çift fanlı) var.

İşlemci sıcaklığı boşta 27 derece yükte 58 derece. Sistemde tek bir sorun bile yok. Yani ucuz etin yahnisi misali. O işlemciye pek güvenmeyin arkadaşlar. Ve de asla ama asla bir i5 4690'la da kıyaslamayın. Ben bu durumu birebir tecrübe ettim.
58gVlM.png

Dostum ben o işlemciyi aldım 2 gün kullandım geri verdim. Ne yaparsan yap ne kadar overclock edersen et bir i5 4690 olmaz o işlemci. Tam 12 gündür sistemi vatan bilgisayara götürüp getirdim. 12 gün önce yaptığım sistem. G3258 işlemci H81M Plus Anakart idi. İşlemciyi 4.3GHz e stabil getirdim ama oyunlarda paso sistem çöküyordu. Sabrım taştıktan sonra vatana gittim komple sistemi değiştirdim.

i5 4690K + Msi Z97 Gaming 3 aldım. Şu an overclock da işlemci hızı 4.5GHz Volta 1.2 soğutma olarakta CM Tpc 612 + (bir blade fan daha taktım şu an çift fanlı) var.

İşlemci sıcaklığı boşta 27 derece yükte 58 derece. Sistemde tek bir sorun bile yok. Yani ucuz etin yahnisi misali. O işlemciye pek güvenmeyin arkadaşlar. Ve de asla ama asla bir i5 4690'la da kıyaslamayın. Ben bu durumu birebir tecrübe ettim.
58gvlm-png.51580

Senin sistem toplamda kaca mal oldu ?

Rica ederim kardeşim. Adam gibi bir su soğutmayı iyi bir işlemci alınca alırsın. Technopat'ın sitesinde uygun fiyata bilgisayar toplama videosunda adamlar G3258'e 40 liralık soğutucu (Cooler Master Blizzard) taktılar güzelde performans aldılar o videoyu bir incele istersen.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Uyarı! Bu konu 11 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı