Çözüldü G3258 Tabanlı Sistemde Sistem Resetleme Sorunu

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

ErtugK

Hectopat
Daha fazla  
Evet arkadaşlar.

Kendime 2 ay önce sistem topladım. Son iki güne kadar hiçbir sıkıntı yoktu. Sadece PC'yi oyun indirmeye bırakıp dışarı gittim 8 saat kadar.

İşlemci: G3258 4.4 GHZ 1.350V
Ram: 8GB crucial 1600 mHZ cl8 low profile
Anakart: H81m-C
kasa: FRISBY FC-8850G 500W GAMING MidT ATX SİYAH KASA - Vatan Bilgisayar
HDD:1 TB WD 7200 rpm

Olayı anlatıyorum. Eve geldiğimde oyun inmişti. Ardından CS:GO ya girdim bilgisayarı kapatmadan. Acayip bir kasma vardı. Neyse kapatıp görev yöneticisini açtım baktım ki ghz 3.2 ye düşmüş kendi kendine. Tekrar BIOS'u resetleyip 4.4' e çıkarttım. Bu sefer oyuna girince 20 sn sonra zıt zıt zıt diye ses gelip siyah ekranın ardından reset atmaya başladı. BIOS'u resetleyip bu sefer ayarlarıyla oynamadan 3.2 gHZ ile deneme yaptım yine aynı şey oldu. Sorun nerede acaba yardımcı olursanız sevinirim.

Çözüm
Arkadaşlar sorunu düzelttim. Bütün kabloları sıkıştırdım. BIOS'u güncelledim. BIOS pilini çıkarıp ters takıp ardından tekrar düz takıp BIOS'un resetlenmesini sağladım düzeldi.
Sıcaklıklar gayet iyi 50 derece civarı. Acaba sorun güç kaynağında olabilir mi? Ya da işlemcide ? Öyleyse nasıl tespit edebilirim?

Evet arkadaşlar.

Kendime 2 ay önce sistem topladım. Son iki güne kadar hiçbir sıkıntı yoktu. Sadece PC'yi oyun indirmeye bırakıp dışarı gittim 8 saat kadar.

İşlemci: G3258 4.4 GHz 1.350V
RAM: 8GB crucial 1600 MHz cl8 low profile
Anakart: H81m-C
kasa: FRISBY FC-8850G 500W GAMING MidT ATX SİYAH KASA - Vatan Bilgisayar
HDD:1 TB WD 7200 rpm

Olayı anlatıyorum. Eve geldiğimde oyun inmişti. Ardından CS:GO ya girdim bilgisayarı kapatmadan. Acayip bir kasma vardı. Neyse kapatıp görev yöneticisini açtım baktım ki GHz 3.2 ye düşmüş kendi kendine. Tekrar BIOS'u resetleyip 4.4' e çıkarttım. Bu sefer oyuna girince 20 sn sonra zıt zıt zıt diye ses gelip siyah ekranın ardından reset atmaya başladı. BIOS'u resetleyip bu sefer ayarlarıyla oynamadan 3.2 GHz ile deneme yaptım yine aynı şey oldu. Sorun nerede acaba yardımcı olursanız sevinirim.
Overclock yapıyorsunuz stok soğutucumu kullanıyorsunuz ? Sistemde ekran kartı mevcutmu ? Psunuzun verimlilik sertifikası olmadığı için sisteme tam olarak 500w yansıtmıyor olabilir.

Arkadaşlar sorunu düzelttim. Bütün kabloları sıkıştırdım. BIOS'u güncelledim. BIOS pilini çıkarıp ters takıp ardından tekrar düz takıp BIOS'un resetlenmesini sağladım düzeldi.

Çözüm
Uyarı! Bu konu 11 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı