G3258 ve GTX 1050 sistem yükseltme

ewoasty

Megapat
Daha fazla  
3 senedir kullandığım kasada sistem değişikliğine gitmek istiyorum.

Şu anki donanımlarım şu şekilde;
  • Anakart: H81M PRO VD MS7846
  • İşlemci: G3258
  • Ekran kartı: GTX 1050
  • RAM: HyperX 8 GB DDR3
  • PSU: Xigmatek X-Calibre SERİSİ 500W
  • SSD: 128 GB Samsung Evo
  • HDD: 500 GB Seagate
İstediğim şu arkadaşlar. Darboğaz olmadan, CS GO ve PUBG gibi oyunlarda hiçbir sıkıntı vermeden kullanmak istiyorum.

Şimdi bazen bakıyorum OCCT üzerinden işlemci sıcaklığı 50 derecelerde hep.

Buraya neyi çıkarıp neyi eklersem sistemim daha düzenli ve güvenilir hale gelir acaba?

Son düzenleyen: Moderatör:
Mevcut olan işlemciyle PUBG gibi oyunları oynayamazsınız. Öncelikle onun değişmesi gerekiyor. Minimum bütçe ile düşünecek olursak işlemci olarak ikinci el 4. Nesil i5 işlemcilere bakabilirsiniz. Temel olarak işinizi görecektir. Bütçe daha yüksekse i7'lere de bakılabilir. PUBG için tek modül 8 GB RAM sıkıntı yaratır, o yüzden RAM'in de yükseltilmesi gerekiyor. Bu iki yükseltmeyi yaptığınız takdirde GTX 1050'nin verebileceği maksimum performansa yakın bir oyun performansı elde edersiniz. Bütçe müsaitse, tamamen sistemi değiştirmeyi de düşünebilirsiniz.

İkinci el işlemci almayı düşünüyorum ancak bir sorun çıkar mı ? Oc yapmışlarsa işlemci üzerinde bu verim kaybı yaratır mı ?

Malesef bütçe elverişli değil.Heleki şu dönemde hiç değil. En fazla 8gb ram ve ikinci el 4. nesil i5 işlemci alabilirim.Bunlara vereceğim para ne olur aşağı yukarı acaba ?

İşlemci 500 TL civarında bulunabilir. Daha fazlasını vermeyin. K serisi değilse zaten hız aşırtma yoktur. K serisi ise de zaten iyi bir soğutucu ile kullanılmıştır. Verim kaybı gibi şeyler olmaz. Çalıştığını test ederek veya görerek alın. RAM ise 150-200 TL civarı bulunabilir. Şanslı iseniz daha ucuza da denk gelebilir tabii ki ama bu yazdığım rakamların üzerine çıkmayın bu donanımlar için.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı