Çözüldü G3258 ve GTX 480 Sistemde Takılma Sorunu

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

poseydonsss

Hectopat
Makaleler
2
Daha fazla  
Arkadaşlar başlıkta da belirtiğim gibi yeni dizdiğim sistemde ara ara takılmalar donmalar baş gösteriyor. Nedenini araştırdım ama bir sonuca varamadım. Özellikle videolar takıla takıla ilerliyor. Darboğaz sorunu mu oluştu acaba? Sistem overclock'lu bundan mı kaynaklı acaba? Sistemim;
Anakart: Asus H81M-plus
İşlemci: İntel Pentium G3258 (3.2Ghz'den 4.5Ghz'ye 1.3v ile çıkardım.)
Ekran Kartı: Nvidia GTX 480
İşletim Sistemi: Windows 7 64 bit
Ram: Kingston 2x2gb 1333Mhz Dual-Kit
HDD: 500GB 5400Rpm Seagate
Bence sorun ramlerde sizce nerede? Sorunu nasıl çözebilirim? @Recep Baltaş @Ali Güngör

Güç kaynağının bu parçalar ile yeterli olması gerekiyor, yazılımsal bir sorundan şüphelenmeye başladım. Videolardaki takılmalar için codecler ve donanımsal video hızlandırmayı kontrol edebilir misin. Muhtemelen aklımıza hemen gelmeyen çok saçma bir ayar ya da detaydan çıkacak sorun. Zira sistem geneli ekran kartı haricinde rehber sonrasında çok yaygın kullanılır hale geldi ve benzer sorun ile ilgili başka bir konu açılmadı. Buradan çıkarım yaparak anlamaya çalışıyorum.

Bios güncellediniz mi @poseydonsss ?
Evet güncelledim ancak şimdide windows açılmıyor. Logoya kadar geliyor ilk nokta göründüğü anda mavi ekran veriyor. Tekrar başlıyor. Hata düzeltmeye gidiyor. Ama değişen bir şey olmuyor ve tekrar mavi ekran veriyor. Windows tüm güncellemeleri yapmıştı oysaki. Bugün açtığımda bir sıkıntı yoktu. Biosu güncellediğimde oldu sorun.

Doğru anakart'ın bios'unu yüklediğine eminsin değil mi? Eğer emin isen temiz kurulum ile Win 8.1.3 kurun.
Evet doğru bios'u yükledim. 2104'ten 2106'ya yükseldi. Şehir dışında olacağım bir süre. Önümüzdeki hafta ancak ilgilenebilirim Bir türlü toparlayamadım bilgisayarı. Oysaki ne güzel hayallerim vardı.

@ProfTech @Ali Güngör @Murat5038 Sorun çözüldü. İlginiz için teşekkür ederim. Çok enteresan bir şekilde çözdüm. En son bios update edildikten sonra bilgisayar window logosuna kadar açılıyor logoda mavi ekran hatası veriyordu. Bende format için boot cd'si taktım görmedi. Başka bir boot cd'si yarattım onuda görmedi. En son dvd okuyucuda görmedi bende bios'tan hdd'den windowsu tekrar tekrar açmaya çalışa dursun ben biraz daha araştırıyım dedim. Hiç birşeyi görmediği halde bi anda önüme press any key yazısı geldi ve format atabildim. Sonuç olarak biraz şansa kedere oldu ama şimdi herşey update'li ve sıkıntısız çalışıyor. Overclock'lu bir şekilde hemde. Tekrardan teşekkürler herkese

Umarım Win8.1'e geçmişsindir ben de g3258 @4.4 ghz'da anlık donmalar ve takılmalar yaşıyordum. Win8.1'e geçince şu an sıkıntısız çalışıyor. Performans olarak çok farkediyor.

Son düzenleyen: Moderatör:
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…