Pentium G3258 sistemde GTA 4 ve Fifa 11 takılma sorunu

ahmetalp95

Hectopat
Makaleler
1
Yer
ankara
Daha fazla  
Merhabalar, ben uygun fiyatlı sistem toplama rehberinden faydalanarak sistemimi topladım. Kendim rehberden faydalanarak sistemin montaj işlemini overclock ve windows kurulumunu tamamladım.
ALLAH razı olsun sistem güzel memnumum ancak bir kac ufak sorum var.

• İlk olarak prime95 testini yaparken bile sistem 100 de 100'e cıkınca 3.80ghz de falan kalıyor. 4.4'e overclock yaptım ancak goremedim. Sorun degildir diye düsünüyorum sorun mu bu acaba?
  • Ayrıca GTA 4, FIFA 11'de falan cok cok yüksek fps almama ragmen anlık takılmalar yasıyorum. Overclock ile ilgisi var mıdır bunun yoksa fraps programı acık olduğu için mi emin olamadım.
  • Son olarak da kart okuyucu almıstım ancak montajda sıkıntı yasadım. USB 3.0 baglantısını rahatlıkla yaptım ancak kart okuyucu yerlerini yapamadım.

Recep ve Ali abinin daha once sistem topladıgı bi rehber videosunda kart okuyucu takmayı anlatıyorlar ancak benim anakartta oyle bir parca cıkmadı ve usb yerine takmama ragmen kart okuyucum calısmıyor. Parçayı kaybetmiş olabilirmiyim bilmiyorum acaba nasıl takacagım konusunda yardım eder misiniz. İlk defa konu acıyorum umarım dogru yere acmısımdır :)

l0jMYg.png

Son düzenleyen: Moderatör:
İlk olarak görev yönetcisinden bakıyordum kac ghz ye cıktıgına ek olarak da 4.4 ghzyi gordüm o konuda sorunum kalmadı.

Ekran kartım 750ti strix oc edition. Sürümü güncel. Sizin önerdiğiniz sistemin aynısını almaya calıstım. SSD yi 120 ve hard disci 1 tb almak haricinde vatanda önerdiginiz kasayı bulamadıgım için Cooler Master Elite Rc-430 500W Midt Atx Pencereli Siyah Kasa - Vatan Bilgisayar bu kasaya yöneldim.

Ekstra olarak dvd ve kart okuyucu aldım. DVD sorunsuz çalıştı ancak kart okuyucu olmadı. S-Link Slx-35A 3.5" Dahili Kart Okuyucu - Vatan Bilgisayar kart okuyucu olarak da bunu tercih ettim.

Usb yerine takıyorum ama calısmıyor. Oyunların takılması ise fifa 11'de 300 fps almama ragmen kasıyor. Sistem uyumsuzluğu oldugunu düsünüyorum. Gta 4'te sanırım optimizasyon sorunları dolayısıyla takılıyor diye düsünüyorum ama far cry3 veya cod black ops neden kasıyor bilemiyorum (Cod da da uyumsuzluk olabilir tabi). Coolar Master sogutucuyu aldım stok sogutucuyu kullanmıyorum. Mesaj yazma engeli almısdım neden bilmiyorum biraz gec cevap verdim k.b yın.

İlk olarak görev yönetcisinden bakıyordum kac ghz ye cıktıgına ek olarak da 4.4 ghzyi gordüm o konuda sorunum kalmadı.Ekran kartım 750ti strix oc edition.Sürümü güncel.Sizin önerdiğiniz sistemin aynısını almaya calıstım.SSD yi 120 ve hard disci 1 tb almak haricinde vatanda önerdiginiz kasayı bulamadıgım için Cooler Master Elite Rc-430 500W Midt Atx Pencereli Siyah Kasa - Vatan Bilgisayar bu kasaya yöneldim.Ekstra olarak dvd ve kart okuyucu aldım dvd sorunsuz çalıştı ancak kart okuyucu olmadı.S-Link Slx-35A 3.5" Dahili Kart Okuyucu - Vatan Bilgisayar kart okuyucu olarak da bunu tercih ettim.Usb yerine takıyorum ama calısmıyor.Oyunların takılması ise fifa 11de 300 fps almama ragmen kasıyor sistem uyumsuzluğu oldugunu düsünüyorum.Gta 4de sanırım optimizasyon sorunları dolayısıyla takılıyor diye düsünüyorum ama far cry3 veya cod black ops neden kasıyor bilemiyorum(cod da da uyumsuzluk olabilir tabi).Coolar Master sogutucuyu aldım stok sogutucuyu kullanmıyorum.Mesaj yazma engeli almısdım neden bilmiyorum biraz gec cevap verdim k.b yın.
İşletim sistemi nedir ve oyun orjinal mi ?

300 FPS alırken kasıyormuş gibi hissetmen bence vsync yi açmamandan dolayı. Yüksek fps alan sistemlerde vsync açılması önerilir yoksa ekranda kırılmalar vs. Oluşur bu sana kasma gibi görünür.

Recep abigil FPS'yi sabitlediği için Vsync'i acmıyorlar ya bende o yüzden acmamıstım oyle deneyim birde. Evet 8 GB RAM G-skill'in (4x2).Fifa 15'i satın aldım yüklendikden sonra bakacagım uyumsuzlukla mı alakalı. Büyük ihtimalle ondandır diye düsünüyorum ama bakalım.

Uyarı! Bu konu 11 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı