G3258 ve GTX 750 Ti ile GTA 5 darboğaz sorunu

stahli

Megapat
Makaleler
6
Yer
İstanbul
Daha fazla  
Meslek
Web Developer
Merhabalar, GTA 5'i oynamaya çalıştığımda oyun 30-45 FPS arası oynanıyor. Çok takılma sorunu oluyor. Bütün ayarları normale aldım. Ekran çözünürlüğüm 1280x1024. MSI Afterburner ile CPU ve GPU kullanımına baktığımda işlemci %90 ile %100 arasında gidip geliyor. GPU kullanımı ise en fazla %35'e çıkıyor. İşlemci darboğazını nasıl engelleyebilirim ?

@Recep Baltaş
@Ali Güngör

Bu arada, G3258'i 4.2 Ghz'e overclock ettim ama tam emin değilim doğru yapıp yapamadığımdan. H81M-P33 anakartta stok fan ile çalışabilen overclock profili olan varsa gönderirse sevinirim.

Aynı sisteme bende sahibim 1366×768 monitörüm var. Dediğiniz gibi bende de takılmalar oluyordu. Şu şekilde çozdüm ben, önce 4 GB RAM vardı 8'e tamamladım. Sonra NVIDIA sağ olsun DSR teknolojisi ile 2040×1152
Çözünürlük ile FXAA açık, MSAA vs kapalı, texture quality Very high, diğer ayarların çoğuda Very high 45-50 FPS civarında oyunu sorunsuzca kaymak gibi bitirdim.
Arkadaşa katılıyorum. Bende de aynı sistem var 8Gb ram var ilk yüklediğimde bende de takılmalar oluyordu low a alsam bile ayarları takılıyordu. Sadece Vsync ı half yaparak düzelttim. Şu an high ayarlarda çok rahat oynuyorum. Bu arada işlemci sadece 3.6Ghz o.c durumda.

FPS'yi sabitlemek yerine MSAA gibi ekran kartını zorlayacak ayarları açmakta çözüm olabiliyor. Zaten bildiğiniz üzere FPS çok yükseldiğinde darboğaz olup takılmalar oluyor.
Şunuda söylemek gerek GTX 750 Ti çok iyi iş çıkarıyor. OC yapmak ile uğraşmak istemeyenlere önerim G3258 yerine i3 4160 işlemciyi almalısınız. Fiyatı daha yüksek olabilir ama darboğaz sorunu yaşatmayacaktır.

Uyarı! Bu konu 11 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı