Intel Pentium G3258 GTX 750 Ti Sistem GTA 5 Performans Sorunu

70659

Megapat
Makaleler
1
Herkese iyi forumlar, GTA 5 oynarken MSAA ve FXAA ayarlarını kapatıyorum ve 60 FPS civarına yaklaşıyorum fakat FPS ne zaman yükselse videodaki gibi düşüşler oluyor. MSAA kısmını 2x yapıp ve FXAA açıp performansı 35-40 FPS civarına düşürdüğümde takılma olmuyor. Oyun orijinal ve sistem özelliklerim aşağıda yazıyor, önerilerinizi bekliyorum.
  • MSI GTX 750 Ti TwinFrozr Gaming
  • G3258 4.3 GHz
  • 8 GB GSkill Ripjaws RAM
  • Asus H81M-C
  • SanDisk SSD Plus 120 GB
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Son düzenleyen: Moderatör:
Çok basit şekilde açıklamak gerekirse. İşlemci çizilen karede koordinat bildirimi yapıyor. Ekran kartı aldığı koordinatları değerlendirip grafiği oluşturuyor. Kare yenileme hızı arttıkça işlemcinin daha hızlı koordinat hesaplaması gerekir. Hesaplayamazsa yeterli koordinat bilgisi gelene kadar ekran kartı grafiği oluşturamaz. Bu gecikme de FPS droplarına, yer yer ekran kartının performansında ani düşüşe, çoğu zaman ekran kartının tam performansta kullanılamamasına neden olabilir.

Çözüm
1) Çözünürlüğü arttırmak.
2) Grafik ayarlarını yükseltmek.
3) Mümkünse işlemciye iyi bir soğutma ile overclock yapmak.
4) Daha güçlü bir işlemci kullanmak.
CM Hyper T4 kullanıyorum ve hızı 4.4 ve üstüne çıkarmaya çalışacağım.

Bende 4.3 de kullanıyorum 1.35 volt ile. Saatlerce gta 5 bf4 oynuyorum daha 56 dereceyi geçmedi stok soğutucu ile. Senin ayarların nedir dostum ?
1.363 volt ile 4.3 GHZ civarlarında dolaşıyorum fakat ara sıra MACHİNE_CHECK_EXCEPTİON hatası alıyorum. Anlaşılan işlemci kelek çıktı. Herkesin işlemcisinin voltaj ve çıkabildiği frekanslar farklı.

Bende
1.363 volt ile 4.3 GHZ civarlarında dolaşıyorum fakat ara sıra MACHİNE_CHECK_EXCEPTİON hatası alıyorum. Anlaşılan işlemci kelek çıktı. Herkesin işlemcisinin voltaj ve çıkabildiği frekanslar farklı.
1.345 düşür voltajı bir de öyle dene. Olmadı dediğin gibi işlemci kelek çıkmış olabilir. Ucuz olarak i3 6100 öneririm g3258 den daha iyi

Hocam basit mantık ile anlatmak gerekirse; sen her bir ayarı kıstığın zaman ekran kartına binen yükte azalır. Ancak GTA gibi yapay zekası güçlü olan oyunlarda işlemci kullanımı fazla olduğu için bu sefer de işlemci devreye girer ve zorlanır. Arkadaşların da dediği gibi ayarları az arttırıp dengeli yük dağılımı yaparsan daha stabil oynarsın.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bende

1.345 düşür voltajı bir de öyle dene. Olmadı dediğin gibi işlemci kelek çıkmış olabilir. Ucuz olarak i3 6100 öneririm g3258 den daha iyi
G3258 kullanıyorum demek 1150 soket kullanıyorum demek. Sizin değiştir demeniz ana kart RAM ve işlemci değiştir demek. Onun yerine İ5 4460 almak daha mantıklı olurdu.

İlk Başta Ssd'den şüphelenmiştim ama videoyu izledikden sonra sorunun işlemcinizin tökezlemesinden olduğunu anladım.
Yapmanız gereken grafik ayarlarını biraz daha yükseltip dengeli bir şekilde hem işlemciyi hemde ekran kartını kullanmanız gerekli.
Bu arada G3258 750ti için Gayet yeterli ve ayrıyeten O.C edildiginde İ5 4460'nın Performansını verdigide olmuştur.

Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı