G3258 ve GTX960 Sistem

Arkadaşlar tavsiyeleriniz için çok teşekkürler. @manytools a ayrı teşekkürler. Ben zaten i3 4160ta alsam G3258de alsam ilerde kesinlikle bunu değiştirmem gerekecek. Zaten ilerde değiştireceğim şeye neden 200 tl fark vereyim ki? Ayrıca G3258 OClendiğinde i3 4160a hemen hemen eşdeğer bir performans gösteriyor. Keşke biraz daha bütçem olsaydı da i5 4460 gibi bir işlemci alabilseydim. Ekran kartından kısmak gibi bir niyetimde olmadığı için maalesef G3258e kaldım. Bir, belki iki sene sonra i5 4590, 4690 gibi bir işlemci alırım. Üstüne de SSD eklerim. Gayette güzel olur bence.

EDİT: Bu arada kasam sisteme uygun mudur? Yeterli olur mu? Monitör olarak Aoc 21.5" E2270Swn Geniş Ekran Led Monitör - Vatan Bilgisayar nasıldır acaba?

Bu sisteme hangi soğutucuyu almalıyım? OCde bana istediğimi verebilecek, 55-75 tl arası bir soğutucu lazım.

1 yıl sonra yeni bir işlemci alacaksanız g3258 1 yıl götürür ama gtx 960 tam performans veremez o işlemciyle. Aoc E2270Swn monitörde dvı çıkışı yok. Dvı çıkışlı bir monitör almanızı öneririm. Soğutucu olarak Cooler Master S200 Intel/Amd İşlemci(CPU) Fan Fiyatı bunu alabilirsin hiç kullanmadım kullanan da görmedim fakat 2 ısı borusu var cooler master marka bide. G3258 işlemcinin 1 yıldan fazla götüreceğini sanmıyorum. Kasa olarak zalman z3 plus ve zalman 500w psu öneririm ileriye dönük bir kasa olur sizin için.

Bu sistemi düşünebilirsin.

Ara Toplam1.583,50 TL
Toplam KDV285,03 TL
Sepet Toplam Fiyatı1.868,53 TL
[TBODY] [/TBODY]

Monitör.
Aoc 21.5" E2270Swn Geniş Ekran Led Monitör - Vatan Bilgisayar

1 yıl sonra yeni bir işlemci alacaksanız g3258 1 yıl götürür ama gtx 960 tam performans veremez o işlemciyle. Aoc E2270Swn monitörde dvı çıkışı yok. Dvı çıkışlı bir monitör almanızı öneririm. Soğutucu olarak Cooler Master S200 Intel/Amd İşlemci(CPU) Fan Fiyatı bunu alabilirsin hiç kullanmadım kullanan da görmedim fakat 2 ısı borusu var cooler master marka bide. G3258 işlemcinin 1 yıldan fazla götüreceğini sanmıyorum. Kasa olarak zalman z3 plus ve zalman 500w psu öneririm ileriye dönük bir kasa olur sizin için.

XIGMATEK TYR SD962 INTEL LGA775/1150/55/56/1366&AMD AM2/AM3/FM İŞLEMCİ SOĞUTUCU - Vatan Bilgisayar Bu soğutucu nasıldır?

Bu sistemi düşünebilirsin.

Ara Toplam1.583,50 TL
Toplam KDV285,03 TL
Sepet Toplam Fiyatı1.868,53 TL
[TBODY] [/TBODY]
Monitör.
Aoc 21.5" E2270Swn Geniş Ekran Led Monitör - Vatan Bilgisayar

Sinerjiden toplamayı düşünmüyorum. İ3 almayı da düşünmüyorum.

Siz bilirsiniz uygun fiyata iyi bilgisayar almak varken G3258'in ileride size zararlarını gösterecektir örneğin GTA 5'te veya Watch Dogs tarzı oyunlarda.

Okumadan tavsiyede bulunmayın allah aşkına ya allah göz vermiş, okuyun işte. Bütçemi belirttim, seneye işlemcimi değiştireceğimi belirttim. Yine de i3 öneriyorsunuz inatla. Ben neden seneye değiştireceğim bir işlemciye 400 lira vereyim bütçem ortadayken?

Şimdi İ3 4160 alırsanız değiştirmenize gerek olmayacak ve daha fazla para harcamayacaksınız. Şimdi G3258+ soğutucu alıp 1 sene sonra iyi bir işlemci ile değiştireceksen yine sen zararda olursun. İyi günler... :)

Uyarı! Bu konu 11 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı