G3258 ve GTX970 Tabanlı Sistem

Arda Şimşek

Megapat
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
i5 12400F - RTX 4060 - 16 GB Ram - 512 GB ssd
Meslek
Futbol Antrenörü
Sizce nasıl ?
1- Neden G3258 çünkü ucuz fiyata iyi performans sunup bazı i5 leri geride bırakıyor bu da 300 TL ucuza getiriyor sistemi. OverClock ile.

2- 21,5'' monitör küçük olur diye düşünüyorum o yüzden 23'' seçtim sizce 21,5'' küçük mü olur?

3- 100 TL'ye kadar daha iyi bir mouse öneriniz varsa bekliyorum.

LYYryZ.png

Son düzenleyen: Moderatör:
Ekran kartını bilerek öyle seçtim işlemcide OverClock ile i5 4670 değerinde bir performans veriyor diye biliyirorum.

SSD alıcağınıza işlemci ve anakartı yükselte bilirsiniz. Ayrıca overclock yapmak istiyorsunuz, ama ben soğutucu göremedim. Bütçeniz nedir?

Ekran karti overkill olmus sanki. Ya islemcini i5 4690 (yanlis hatirlamiyorsam) oyle al gtx970'i ya da islemcin kalsin r7 265 - r7 260x gibi modeller bak. Islemcin o ayardayken guclu ekran kartlari almak pek mantikli degil acikcasi.

Soğutucuyu bende unutmuşum ekledim. SSD 200 TL o fiyata anakarta bir güçlendirme yapabilirim ama bu işlemci OC ile 400 TL lik bir i3 den daha iyi performans verir. SSD'nin sisteme katkısı daha fazla olur diye düşünüyorum bu anakart ve işlemci 3-4 yıl götürür belki daha fazla emin değilim o zaman bir değişiklik yaparım diye düşünüyorum ama genede düşüneceğim tavsiyenizi.

Ekran karti overkill olmus sanki. Ya islemcini i5 4690 (yanlis hatirlamiyorsam) oyle al gtx970'i ya da islemcin kalsin r7 265 - r7 260x gibi modeller bak. Islemcin o ayardayken guclu ekran kartlari almak pek mantikli degil acikcasi.

O işlemci OC ile i5 performansına çıkabiliyor bu yüzden istiyorum fiyatıda iyi bir soğutucuyla daha iyi bir performans verir. Ama darboğaz yaparmı bilmiyorum fakat yapacağında sanmıyorum.

Dostum, anakarttan kıs, monitör, fare ve klavyen var ise alma, SSD'yi sisteminden çıkart. Ve bunlardan tasarruf ettiğin para ile işlemcini yükselt. İleride alırsın bu parçaları SSD falan. Eğer monitör, fare, klavyen yok ise al ama SSD gereksiz şimdilik.

İsterseniz hiç işlemci almayın GTX 980'e yönelin. Bu mantığı hiç anlamıyorum. G3258 OC ile 4670K oluyorsa ,4670K da OC ile 4960X oluyor. Bu işin sonu yok, dengeli bir sistem alın.

Monitör'üm var fakat çok küçük oyun için yetersiz. Fare ve klavyede var fakat çok eskiler. Mecburiyetten alıyorum yani SSD almayabilirim öyle diyorsanız fakat 200TL işlemciyi arttırsam maksimum i3 yaparım 400TL ye diye düşünüyorum.
Ve bu işlemcide OverClock ile i3 den daha iyi yukarıdada yazdıgım gibi ama daha iyi. Ama genede önerilerinizi bekliyorum. 3200 TL bütçe var klavye ve fare hariç. Onları daha sonradan kendim eklerim.

Dostum, anakarttan kıs, monitör, fare ve klavyen var ise alma, SSD'yi sisteminden çıkart. Ve bunlardan tasarruf ettiğin para ile işlemcini yükselt. İleride alırsın bu parçaları SSD falan. Eğer monitör, fare, klavyen yok ise al ama SSD gereksiz şimdilik.
Fare ve SSD yi kaldırıp az bir miktar daha zorlayıp i5 4690 yapayım mı ?

Uyarı! Bu konu 11 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı