G3258 ve H81-Plus sistemde ekran kaybolma ve mouse takılma sorunu

Yer
İzmir
Daha fazla  
Meslek
Biyomedikal Teknisyeni
Eski bi casper kasa sahibiyim. H61 Anakart, Ati Readon HD 6230 ve i3 2100 işlemci. Sistem eski dahi olsa hiçbi takılma falan olmazdı. Sistemi yavaş yavaş yaniliyorum. H81-Plus ve G3258 aldım. H81-Plus bios güncellemesi ile servise gitti son sürüm yüklendi geldi fakat bios olarak H81m-Plus son sürümü yüklenmiş yani anakart H81m-Plus olarak gözüküyor.

Onun dışında Bios ekranında ve PC açılırken bu takılma sorunlarını yaşamıyorum. İlk formattan sonrada olmamıştı. Formattan sonra ilk işim Overclock yapmak oldu. 4.4 ghz ve 1.3v ile tek seferde stabiliteyi sağladım. Sonra sürücüleri kurdum ve AMD'nin omega sürücüsünü (14.12) kurup rest attıktan sonra pc açıldıktan yaklaşık 5 dk falan geçtikten sonra ekran gidip - geliyor.

Bu esnada yeni donanım takmış gibi Bilgisayardan ses geliyor (windows sesi.). Bu gidip gelme işlem 2 türlü oluyor ya 5-6 defa arka arkaya 2-3 saniye içinde gidip geliyor yada komple gidiyor (monitör power ışığı takılı olmadığı zamanki gibi yanıp sönüyor) 2-3 sn içinde geliyor. Onboard bağladım ve bu sorunu yaşamadım. Ayrıca ekran kartı sürücüsünü yüklemedende 5-6 saat prime 95 falan uğraştım gene bir şey olmadı. Mouse takılmasıda arada sırada tamamen kendi kafasına göre oluyor.

5 dk sürüyor 10-15 sn de bir yaklaşık 1 saniyelik takılmalar oluyor. 5 dk sonra normale dönüyor. Ama 10-15 dk sonra gene takılmalar başlıyor. Bütçem vardı GTX 750 Ti alıcaktım fakat bütçe başka yere gitti. Bi müddet bu ekran kartını kullanmak zorundayım. Yardımlarınızı bekliyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…