G3258 ve Hyper 212 Evo Overclock Yaptıktan Sonra Bootmgr Eksik Sorunu

Yusuf Berki

Hectopat
Daha fazla  
Merhabalar, G3258 işlemci Gigabyte H81-M anakart ve Cooler Master Hyper 212 Evo soğutucu kullanıyorum. İşlemciyi manuel olarak 3.6 GHz'nin üzerine çıktığımda bilgisayar Windows'u boot etmiyor ve Windows yüklenme ekranında donuyor bilgisayar. Araştırdım voltajın eksik olduğunu anladım. Normalde 1.1 V ile açılıyordu bende 1.2 V alıp 4.0 GHz denedim. Bilgisayar açılırken siyah ekranda "bootmgr eksik yeniden başlatmak için ctrl+alt+del" yazıyordu. Ctrl alt del yaptığımda da bilgisayar yeniden başlayıp aynı ekran geliyordu. BIOS'a da giremiyordum. BIOS pilini çıkartıp taktım, sonra BIOS'a girip ayarları sıfırladım. Bilgisayarı açtım.

Neden böyle bir hata aldım? 3.6 GHz üzerine neden çıkamıyorum? Yardımcı olursanız sevinirim.

Son düzenleyen: Moderatör:
"bootmgr eksik yeniden başlatmak için ctrl+alt+del" Hatası yazılımsaldır. Yaptığınız OC ile alakası yoktur. Bunun dışında donma sorununun da altında yazılımsal bir hata yatıyor olabilir. HDD üstünde bir badsector taraması ve temiz bir formatın ardından OC denemelerine başlarsanız daha sağlıklı sonuçlar alabilirsiniz.

Uyarı! Bu konu 11 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı