G3258 ve MSI H81IM Overclock

Serdark.

Hectopat
Daha fazla  
Arkadaşlar, forumda yeniyim. Yeni bir sistem topladım, parçalar şunlar;

Thermaltake core v1 Mini itx kasa
Msı H81i 1150p Mini ıtx
İntel Pentium G3258
Sapphire R7 265 2 gb 256 bit
120 gb Kingston v300 ssd(PİŞMANIM)
4 Gb 1333 Hi-Level (Ram eski kullandıgım)
500 watt Ocz xcrestream güç kaynağı olması lazım. Tam hatırlamıyorum.

Bilgisayar da rahatlıkla oynamak istediğim son güncel oyunlar olacak. Bunun için bazı oyunlarda işlemcinin yetersiz kalmasıyla overclock yapmam gerekiyor ve ben overclock işinde yeniyim. Donanım olsun, sistem olsun yeterli bilgiye sahibim ama overclock yabancısı oldugum bir konu. Neyse resimlerde herhangi bir eksiklik yanlışlık var mı onu öğrenmek istiyorum. Bu model anakartı kullanan pek fazla kişi yoktur tahminimce ama MSI H81 p33 modelinden farkı yok. Bilgili arkadaşların yorumlarını bekliyorum, şimdiden teşekkürler..

1.png
2.png
3.png
4.PNG
6.PNG
5.PNG

Son düzenleyen: Moderatör:
Öncelikle biosa girdiğin zaman sol üst tarafta üzerinde oc genie yazan bir buton var ona tıklayarak tek tuşla otomatik overclock yapabilirsin. Ama biosun güncel olmalı ve overclock işleminden sonra iyi bir hava soğutma veya sıvı soğutucunun olması gerekir aksi taktirde işlemcin yanabilir. Bu işlem öncesinde kesinlikle biosun güncel olmalı.
Sdd için neden pişmansın ?

Kaç kişi işlemci yakmış ya da işlemci yakan gördünüz mü?
İşlemci yanması çok zor birşey yani gidipte fan takma overclock yap 100-120 dereceye çıkartırsan o zaman yanar tabii.
Ayrıyetten sistem otomatik kapatma özelliği yoksa yanabilir o da çok eskidendi.
Son olarak SSD hakkında fazla söylenecek birşey yok tamamen KİNGSTON firmasının üç kağıtçılık yaparak ilk sürüm ile sonrasında ki versiyonlar da nand çipini değiştirmiş olması. 450x450 hız vadeden bir ssd fotodaki hızlara zor ulaşıyor. Kingston marka ürüne bundan sonra boykot.

Bu arada bios versiyonu güncel. Overclock genie tuşuna bastığım da herhangi bir değişiklik olmuyor herşey standart ayarlara dönüyor? stock fan ile 4.3-4.5 arası oc olabiliyor şuan stock fan ile idare edicem.

Dosya Ekleri

• 32.PNG
    32.PNG
    17,6 KB · Görüntüleme: 440
Evet anakartım verdiğin linkte olandır. hiçbir ayara dokunmadan voltaj vermeden sadece çarpa hızını 4.1 ghz yapabildim. 4.2 de reset atıyor masaüstüne düşerken. Oc genie özelliği var ama basıyorum birşey olmuyor. Normalde anakartta oc genie tuşu olması gerekiyor sanırım öyle gördüm videolarda. Netice itibari ile overclock yapılabiliyor bu anakartta. Orjinal fan ile 4.1 ghz de 30 40 derece arasında boşta. oyunlarda tam bakmadım ama 60 derece felan oluyor.

Serdar merhaba ayni kasa anakart ve islemciden olusan mini sistem kurma niyetim var. Bi kac sorum.olacak sana en kisa surede cebaplarsan sevinirim. Bu anakart ilk aldigin zaman g3258 ile direkt olarak acildimi yoksa baska bi islemci ile g3258 icin uygun bios mu atman gerekti. Ikinci olarak bende bu anakartin oc yapma konusunda nasil olduguna nette cevap bulamadim. Sen biosta kaydettigin degerlerin eski haline donmesine cozum bulabildin mi acaba. Asus asrock ve bu anakart arasinda kaldim . 4.2 yada 4.4 civari oc yapsa yeterli ekran karri olarak sapphire r9 280 oc alacagim gibi sence darboga yapar mi. Gorusmek uzere

Murat, Selam.

İşlemciyi anakarta tanıtmadım. Bios güncellemesi yapılmış olarak geldi anakart. Yeni seri olduğunu tahmin ediyorum. Alacağın yere önceden belirtirsen iyi olur. Ben hızlıal.com dan almıştım anakartı. İşlemciye overclock yapabiliyorum bu anakartta.Şuan en son 4.1 GHZ ye çıkabildim voltaj vermeden. Voltaj vermeyi bilmediğim için uğraşmadım. Gta 4 gibi oyunlarda işlemci %80 ve üzerinde çalışıyor overclocksuz olarak. Biosta kaydettiğim ayarlar bozulma yapmıyor. Ne ayar yapıyorsam olduğu gibi değişkenlik göstermiyor. Kısacası anakarttan memnunum. Fiyatı biraz pahalı. Benim ekran kartı r7 265 battlefield 3 4 full 1080p de oynayabiliyorum. Gta 4 de ise biraz sıkıntı yaşıyor. Oyun optimizasyonuyla alakalı.Sorun olursa cevaplarım biraz geç oldu kusura bakma.

Uyarı! Bu konu 11 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı