G3258 ve MSI H81M-P33 ile nasıl O.C atılır?

athalliee

Hectopat
Yer
ankara
Daha fazla  
Meslek
iklimlendirme soğutma (klimacı)
Merhaba arkadaşalar.

Forumdaki benzer konuları okudum fakat tatmin edici cevaplar bulamadım. Bu nedenle konuyu açarak bilmediklerimi sizlerden öğrenmek niyetindeyim. Topladığım bilgisayarda Technopat Sosyal'daki klavuzları kullanarak 0'dan bir bilgisayarı topladım. Uefı olarak üzerine x64 Windows 10 bile kurmayı başardım. Fakat büyük hayaller ile aldığım G3258 işlemciye bir türlü MSI H81M-P33 anakartım ile OC yapamıyorum.

Asus anakartlar kullanılarak yapılmış kıyamet gibi klavuz var fakat MSI ile ancak ingilizce klavuzlar bulabiliyoruz. Bu nedenle MSI anakart ile OC epey sıkıntılı oluyor (benim gibi anlamayanlar için).
Öncelikle yardımlarınızı umarak sizlere bir takım sorular yöneltmek istiyorum.

1- Anakartım "CPU Core Voltage" sekmesini sadece 1.4V 'a kadar arttırıyor. Daha yukarı çıkmıyor. Nedenini bilmiyorum. Bilen varsa lütfen bana öğretsin.
2- "CPU Core Voltage Mode" sekmesi "Auto" mu olmalı ? Yoksa " Override Mode" ya da "Adaptive Mode" 'da mı olmalı ?
3-"CPU Ring Voltage Mode" ve "CPU Ring Voltage" sekmeleri "Auto" olarak mı kalmalı ?

Yaklaşık 3 saattir uğraşıyorum. MSI anakartın özelliği olan "OC GENIE" özelliği de dahil olmak üzere birçok şeyler denememe rağmen bir tutam bile OC yapamadım. 4. Ghz 'de 1.3V 'da bile bilgisayar açılırken reset atıyor kendine....

Yanlış giden bir şeyler var biliyorum. Ama ne olduğunu bilmiyorum.
1.4V 'da 4.0Ghz 'den başalayarak 3.6 Ghz'ye kadar düşüyorum; ama sonuç hüsran, sürekli reset üstüne reset... Ardından aynı işlemi 1.350V 'da yapıyorum ama olmuyor. Çıldırma boyutuna geldim... Lütfen bana bir yardım. 4.0Ghz'ye çıkarsam yeter...

DSC_0034.JPG

Son düzenleyen: Moderatör:
Mesela ben işlemci'ye voltaj vermeden 4.0 GHz'ye rahatça çıkardığımı hatırlıyorum. Kullandığım anakart Asus H81M-D. Kendi bir tuşla OC butonu var. Ona tıkladım ve restart attım. Ardından yine biosa geldim ve advanced moddan GHz'yi 4.0 GHz'ye çıkardım. Hemde voltaj vermeden. Vide senin işlemci sanki biraz takoz çıkmış.:)

Uyarı! Bu konu 11 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı