G3258 ve R7 265 Tabanlı Sistem Toplama

• Konuyu başlatan exexa
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 12
  • Görüntüleme 1.307
Anakartı yüksek tutmuşsun işlemci ve ekran kartından kısmışsın.
Kasayı sağlama almışsın 500 watt güç kaynağı almışsın.
Tamam 500 watt yeterlidir ama bu kasaya yakışmaz.
Kasa ve anakattan kısıp işlemci ve ekran kartına yatırım yapın.
Nasıl bir sistemdir bu.

Kalite kaygısı, voltaj regülasyonu pek iyi değil. Önerdiğim güç kaynağı ile arasında dağlar yok ama genel anlamda, daha stabil çalışabilen bir güç kaynağı ve çok alan olmasına rağmen hakkında pek şikayet duymadım. Xigmatek ile ilgili şikayetler var, özellikle 100 - 200TL aralığında olan modellerinde.
Sen ne zamandır kullanıyorsun?
Kalitesinde veya voltajında sıkıntı olsaydı 80 plus sertifikasını almazdı sanırım 2 aydır kullanıyorum çok iyi ve sessiz.

Kalitesinde veya voltajında sıkıntı olsaydı 80 plus sertifikasını almazdı sanırım 2 aydır kullanıyorum çok iyi ve sessiz.
Sertifika ile bitmiyor iş maalesef. Kullanıcılara önerirken 80plus' a yöneltmek doğru bir hareket. Ama şunu da düşün, aynı sertifika ve güçte olan güç kaynakları, neden farklı fiyatlarda? 2 - 3 yıl iyi gidersin de sonrasını bilemiyorum. Bozulacağından değil, çalışır da, eskisi gibi 80+ mı yoksa 70+ mı, voltaj regülasyonu ilk günkü gibi olur mu bunları bilemem. (Özellikle akımın düzgün aktarımı parça ömrünü direkt etkileyen konulardan.) Kaliteye göre 8 seneye kadar yolu var, güç kaynakları için verim kayıpsız kullanım sürelerinin. 8 sene dediğim de en üst düzey bileşen kaliteli Gold, Platinum, Titanium güç kaynakları. Bahsettiğim konular direkt sertifikayla alakalı değil, aynı sertifikayı taşıyan farklı kalite seviyelerinde güç kaynakları olabilir. Ama Gold ve üstü sertifikalarda böyle endişeler yok tabi, kaliteyi ve stabilliteyi belli bir düzeye getirmeden istenen yaklaşık %90' lık verime ulaşılamıyor. Onların kalitelisi var, daha kalitelisi var falan... Senin güç kaynağına benden bir nazar boncuğu, beni utandırsın inşallah :)

Uyarı! Bu konu 11 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı