Bu sisteme R7 370 almayı planlıyorum. Ama darboğaz olur diye korkuyorum açıkçası. Bir de ben YouTuberım yani YouTube'da kişisel oyun videoları, vloglar tarzında videolar yapıyorum. Tabii söz konusu YouTube olunca malum bu sistem oyun videosu yayınlayıp aynı anda render yapmak için yetersiz kalıyor. Ben de oyun videolarını daha kaliteli çekmek için R7 370'i alıyorum. Ama içimde bir kuşku var. Mesela GTA 5'i Very High'da ortalama 40 FPS alıyor diye görmüştüm. Ama G3258'de durum aynen böyle olur mu bilmem. Okuyup ilgi gösteren herkese sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum.
Tek birşey söyleyeceğim. G3258 ile gta 5'i doğru dürüst oynayamazsınız işlemci 2 çekirdekli olduğundan dolayı. İteklemeler takılmalar anlık donmalar olacak. Vsync ( dikey senkronizasyon- fps sınırlama ) açarak oynarsınız onu da yarım yapmalısınız o da 60 hz monitörünüz var diyelim 30'a sabitler ( 30 fps vereceği de belirli bi ayarda yâni ) 30 fps de sorun yapmadan oynatır anca.
İşlemciye o.c. yapsanız dahi gta 5'de dediğim sorunlar olacak.
Tek birşey söyleyeceğim. G3258 ile gta 5'i doğru dürüst oynayamazsınız işlemci 2 çekirdekli olduğundan dolayı. İteklemeler takılmalar anlık donmalar olacak. Vsync ( dikey senkronizasyon- fps sınırlama ) açarak oynarsınız onu da yarım yapmalısınız o da 60 hz monitörünüz var diyelim 30'a sabitler ( 30 fps vereceği de belirli bi ayarda yâni ) 30 fps de sorun yapmadan oynatır anca.
İşlemciye o.c. yapsanız dahi gta 5'de dediğim sorunlar olacak.
G3258 4.4 Ghz hızında GTA 5'de 750 Ti ile 50 FPS'de takılma yapıyordu. 30 FPS'de sorun yoktu.
İşlemciye 1.4 volt verip 4.4 Ghz hızına O.C ederseniz işlemciyi yoğin kullanan oyunlar hariç fazla darboğaz olmaz ama GTA 5'de işlemcinin eksikliğini çok hissedeceksiniz.
Ne saçmalıyorsun ? Darboğaz zaten var o videoda. Gpu %99 kullanılabilir ama bu her zaman darboğaz yok demek değil. Kart 99 yükte kullanılır ama fps az olur. Senin mantıkla gidelim alalım sempron 145'i takalım yanına r9 295x2 kullanalım. Boşuna mı var i5 i7 ? Yeni yeni güçlü işlemciler çıkıyor. Hâşâ, ilah ettiniz 3258'i. Çift çekirdekli olarak ölü doğdu o işlemci. ( Günümüz oyunları için bu lafım, günlük kullanım ve eski oyunlarda yeterli )