G3258 ve R9 290 Tabanlı Sistem Toplama

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Gencur

Megapat
Yer
Bursa
Merhaba arkadaşlar. Technopat'ta önceki sistemimi toplarken yardım almıştım, gayet de faydalı olmuştu. Forumdaki arkadaşlar şimdi bir arkadaşım için sistem toplayacağız. Maksimum bütçesi 2000 TL. Bütçe düşük olduğu için mağlum. Ben de G3258 kullanmak istedim. Assassin's Creed hayranı kendisi ve Unity'nin sistem gereksinimlerine bakacak olursak, ilerde daha iyi sistem isteyecektir Assassin's Creed serisi. Unity'yi oynayamıyor şu anki sistemi ile. O yüzden yeni sistem istedi benden.

R9 280x koyacaktım sisteme lakin biraz zorlayıp R9 290 koyarsak daha faydalı olacaktır çünkü youtube'da test videoları var. R9 280X Unity'de 35 civarı alıyor bu işlemci ile. Ben de bütçeyi zorlayıp R9 290 koydum, dolar illa ki düşecektir ileride. Biraz da rahatlayınca alacak bu sistemi yazın ortalarına doğru. İlerde zaten işlemciyi mutlaka değiştirecektir, şimdilik idare olsun diye G3258 koyduğumu da belirteyim. 1 yıl falan kullanır zaten bu işlemciyi. Sonra i5 4460 gibi bir işlemci alır tahminim :)

İşlemci: İntel Pentium g3258 217₺ link
Anakart: Asus H81 Gamer 378₺ link
Ekran Kartı: Asus r9 290 1.117₺ link
Kasa:
Ram: elimde boşta kingston 1333mhz 4gb ram var. onu takacağım tasarruf etmek için
Güç kaynağı
:
HDD: Toshiba 3.5'' 2tb sata 3.0 32mb 7200Rpm 275₺ link

İşlemci Fanı:

Buraya kadar 1987 ₺ tutuyor. 2500'e zorlamak lazım sistemi. Belli ki bunlara uygun bir de kasa ve güç kaynağı söylerseniz beni çok mutlu edersiniz :) G3258 için de en ideal soğutucuyu öneriverin bir zahmet :) Sistemi alınca R9 290 ve G3258 ikilisinin çıkardığı başarıyı koyarım siteye arkadaşlar :)

Son düzenleyen: Moderatör:
Dolar yükselecek büyük ihtimalle ve de RX 3XX serisi de çıkacak. Sistemi arkadaşın almadan 1-2 hafta önce konu açın.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı