G41T-M5 ve E2200 BIOS'tan Overclock Edilememe

Oğuzhan özden

Hectopat
Daha fazla  
Öncelikle merhaba arkadaslar bilgisayarıma over clock işlemi uygulamak istiyorum fakat bios menümden oc olmuyor. Programla yapma sansım var mı, varsa da nasıl ne şekilde?
  • 3 GB RAM
  • 2.20 intel pentium Dual cpu e2200
  • 32 bit
  • 1 GBekran kartı
Lütfen yardım edin işlemci 2.20 den 2.50 veya 2.20 olsun. Lütfen yardım :(
Not : Soğutmada problem yasamam ek fanlarım mevcut.

Son düzenleyen: Moderatör:
Elindeki işlemcinin çarpan değerini artıramazsın, bunu BIOS üzerinden yapamıyor olman demek programlar aracılığı ile de yapamayacağın anlamına gelir.
Tek seçeneğin CPU Frequency adı altında bulunan ayarı biraz yükselmek olacaktır.
Bu şekilde 2,5'e gelebilirsin ancak stabil kalır mı bilemiyorum.

Kısacası : Sistemin hız aşırtma için uygun değil, hız aşırtma işlemi yapsan bile performans elde edemeyeceksin, belki de sistemin stabilitesi bozulacak.
Hız aşırma hayallerini, elinde uygun bir sistem oluncaya dek ertelemelisin.

Elindeki işlemcinin çarpan değerini artıramazsın, bunu BIOS üzerinden yapamıyor olman demek programlar aracılığı ile de yapamayacağın anlamına gelir.
Tek seçeneğin CPU Frequency adı altında bulunan ayarı biraz yükselmek olacaktır.
Bu şekilde 2,5'e gelebilirsin ancak stabil kalır mı bilemiyorum.

Kısacası : Sistemin hız aşırtma için uygun değil, hız aşırtma işlemi yapsan bile performans elde edemeyeceksin, belki de sistemin stabilitesi bozulacak.
Hız aşırma hayallerini, elinde uygun bir sistem oluncaya dek ertelemelisin.

ya cok güzel anlatmıssınız teşekkür ederim fakat bios menümde CPU Frequency yok
ekran kartıma over clock yapsam yınemı 5-10 fps artıs alamam x1650 ekran kartım

Dostum açıkcası elindeki ekran kartı da ATI devrinden kalma yani çok eski nesil.
Bu ekran kartına yapacağın frekans artırma işlemi sana 3-5FPS falan kazandırır tahminen.
Daha fazlasını cidden bekleme, zaten verimsiz yani fazla güç tüketip az performans veriyor, ayrıca fazlasıyla ısınıyordur o kart.

Şuan o sisteme hiçbir şekilde hız aşırtma işlemi uygulamanı doğru bulmuyorum.
İnan sana bir faydası olmayacak :)

Uyarı! Bu konu 11 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı