Çözüldü Type-C girişine monitör nasıl bağlanır?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

muslim611

Kilopat
Daha fazla  
Merhaba,

Lenovo IdeaPad Gaming 3 model bir dizüstü bilgisayarım var. Bu bilgisayara Type-C girişinden (bir ucu Type-C diğer ucu HDMI) bir monitör bağlamak istiyorum ancak taktığımda algılamıyor monitörü. Bu neden olabilir veya çözümü nedir? Yardımcı olursanız sevinirim.

Bu çoklayıcılar genişlet yapmıyor olabilir, yinele yapıyor olabilir almadan önce satıcı ile iletişme geçin.

MOD 1: TEK CİHAZ ÇİFT EKRAN

MOD 2: ÇİFT CİHAZ TEK EKRAN

(Aynı anda iki ekrana görüntü vermez. Üzerindeki düğmeyle ekranlar arası geçiş yapılır)

Liknteki ürünün açıklamasında böyle bir şey yazıyor

Eki Görüntüle 2592760

Yapar. Onu Windows'tan ayarlıyoruz. Tek cihaz çift ekran modunda olur.

Bu çoklayıcılar genişlet yapmıyor olabilir, yinele yapıyor olabilir almadan önce satıcı ile iletişme geçin.

MOD 1: TEK CİHAZ ÇİFT EKRAN

MOD 2: ÇİFT CİHAZ TEK EKRAN

(Aynı anda iki ekrana görüntü vermez. Üzerindeki düğmeyle ekranlar arası geçiş yapılır)

Liknteki ürünün açıklamasında böyle bir şey yazıyor.

Eki Görüntüle 2592760

Mod 1 mod 2 dediği şey apayrı şeyler. Mod 2 de diğer iki tarafındaki girişleri ayrı bilgisayarlara takıp diğer tarafını monitöre takarsanız olacak bir şey. Konumuz o değil.

Son düzenleme:
Dostum attığın linkin altında görsel de var. Ben mi yanlış anlıyorum. Laptoptan iki tane monitöre taktığında aynı anda görüntü vermez diyor.

1761305917771.png

Dostum attığın linkin altında görsel de var. Ben mi yanlış anlıyorum. Laptoptan iki tane monitöre taktığında aynı anda görüntü vermez diyor.

Eki Görüntüle 2592767

Dostum. Sonuç dediğime çıkıyor. Üstteki mod 2'yi söylüyor alttaki mod 1'i. O ekran uzatma, ekran yinelemeyi Windows üstünden yapıyorsun bunu kablo veya dönüştürücü etkilemez.

Mode 2 İle işi yok konu sahibinin. Mode 1'i kullanacak. Windows'dan ayar yapacak.

Dostum. Sonuç dediğime çıkıyor. Üstteki mod 2'yi söylüyor alttaki mod 1'i. O ekran uzatma, ekran yinelemeyi Windows üstünden yapıyorsun bunu kablo veya dönüştürücü etkilemez.

Mode 2 İle işi yok konu sahibinin. Mode 1'i kullanacak. Windows'dan ayar yapacak.
Nasıl yani. Konu sahibi, laptoptan iki tane monitöre görüntü aktarıp iki monitörde ekranı genişlet yapmak istiyor.

Mod 1: iki tane farklı cihazı tek moniötre bağlamak ile alakalı. Bu şekilde istediği zaman aynı monitörde kablo tak çıkart yapmadan pc veya konsol dan görüntü aktarabilecek. Bu zaten istediğ değil

Mod 2 de ise iki farklı ekrana görüntü aktarıyor ama aynı anda aktarmıyor. Üzerindeki düğme ile ekranlar arasında geçiş yapabilir diyor. Bu ürün arkadaşın istediğini amaca uymuyor.

Windowstan yinele veya genişlet yapmasını söylüyorsun ama satıcı da açıklamada aynı anda iki monitöre görüntü vermediğini söylüyor yani birisinde görüntü varken diğeri kapalı olacak demek istiyor. Bu sepepten ötürüde genişletmeyi yapamayacak diye düşünüyorum.

Ben sizin dediğiniz gibi HDMI çoğaltıcı kullanarak 2 adet monitör takıp bunları "ekranı genişlet" olarak ikisini de farklı işlem yapacak şekilde kullanabilir miyim?

1761307125188-png.2592783

1761307145677.png

1761307162740.png

Almanız gereken ürün usb to hdmi. Tabi 3.0 usb girişiniz var ise. 2.0 da çalışır mı bilmiyorum. Bu da ne kadar kaliteli bir görüntü verir onu da bilemiyorum. Alıp denersiniz en kötü iade edersiniz. Veya almadan satıcıya sorabilirsniz.

Dosya Ekleri

• 1761307125188.png
    1761307125188.png
    146,4 KB · Görüntüleme: 12
Son düzenleme:
Nasıl yani. Konu sahibi, laptoptan iki tane monitöre görüntü aktarıp iki monitörde ekranı genişlet yapmak istiyor.

Mod 1: iki tane farklı cihazı tek moniötre bağlamak ile alakalı. Bu şekilde istediği zaman aynı monitörde kablo tak çıkart yapmadan pc veya konsol dan görüntü aktarabilecek. Bu zaten istediğ değil

Mod 2 de ise iki farklı ekrana görüntü aktarıyor ama aynı anda aktarmıyor. Üzerindeki düğme ile ekranlar arasında geçiş yapabilir diyor. Bu ürün arkadaşın istediğini amaca uymuyor.

Windowstan yinele veya genişlet yapmasını söylüyorsun ama satıcı da açıklamada aynı anda iki monitöre görüntü vermediğini söylüyor yani birisinde görüntü varken diğeri kapalı olacak demek istiyor. Bu sepepten ötürüde genişletmeyi yapamayacak diye düşünüyorum.

1761307125188-png.2592783

Eki Görüntüle 2592784
Eki Görüntüle 2592785

Almanız gereken ürün usb to hdmi. Tabi 3.0 usb girişiniz var ise. 2.0 da çalışır mı bilmiyorum. Bu da ne kadar kaliteli bir görüntü verir onu da bilemiyorum. Alıp denersiniz en kötü iade edersiniz. Veya almadan satıcıya sorabilirsniz.
peki benim istediğimi yapabileceğim bir aparat var mı yoksa bu bilgisayarda onu yapamam mı?

peki benim istediğimi yapabileceğim bir aparat var mı yoksa bu bilgisayarda onu yapamam mı?
Yazmıştım.

Thunderbolt özelliği yok. O sebeple usb'den görüntü aktarımı olmaz diye düşünüyorum.
Benim bahsettiğim şey kablo değil adaptör. Sizin type c hdmi olan kablo tarzı olan bir şey değil.Type c to hdmi adaptör veya usb to hdmi adaptör. Bunlar data portundan gelen veriyi videoya dönüştürmesi için üretiliyor. Bunları araştırabilirsiniz veya yakında bir mağaza var ise onlarda deneyebilir görüntü kalitesi iyi ise alabilir siniz.

Bu tarz bir şey

1761312019995.png

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı