G4400 sistem toplama

E.Yavuz

Hectopat
Daha fazla  
İntel pentium g4400 islemci
Sapphire rx 460 2GB ekran kartı
DDR4 2133 MHz 8GB kingston RAM
H110m pro-vd anakart
Aerocool gt advance black edition 500w kasa
1TB 7200 RPM 64MB SATA3 HDD
120GB 500/500 okuma-yazma SSD

Sistem yukarida belirttigim gibi arkadaşlar bu sistemi birkaç ay kullanip i3 6100 ile degistirmeyi düşünüyorum. Butcem kısıtlı bu yuzden g4400 tercih ettim. Bu sistemin performansi guncel oyunlari high ayarlarda oynatir mi? Yorumlarinizi bekliyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
G4400 ile RX 460 darboğaz yapacaktır. Ya baştan i3 alın ya da X4 860K-840 alın.
Darboğaz mı? İnsanlara yanlış bilgi vermeyin artık! Gir kardeşim youtube'a, adamlar G4400 ile Rx460 ile oyun performans testi serileri yapmış. Ben de bu sistemin aynısını alacağım.

Gönül rahatlığıyla bu sistem çok iyi olur hatta i3 ile değiştirmene bile gerek kalmaz. Gerisi sana kalmış.

Verdiğim bilgi yanlış değil. Biraz incelerseniz bu ikiliyi kullanan ve darboğaz yaşamış Technopat kullanıcıları var. Ayrıca bu durum çok şaşırılacak bir durum değil. 2 çekirdekli mantıksal işlem birimi olmayan bir işlemci G4400. Skylake olması bunu değiştirmez. Athlon X4 860K ise 4 çekirdekli bir işlemci. Benchmark sonuçlarını şuradan inceleyebilirsiniz; PassMark - CPU Performance Comparison
Peki X4 860K lı sistemle güncel oyunları yüksek grafiklerde oynayabilir miyim?
Benim şu an kullandığım sistem imzamdan da anlayabilirsiniz. Birbirine denk bir ikili diyebilirim. Tabi i3 6098P ya da i3 6100 alsanız daha iyi olur ama bütçeniz yeterli değilse Athlon X4 860K alın pişman olmazsınız. Güncel oyunlarda sıkıntı çekmezsiniz. Belki BF1 için biraz zorlanabilir işlemci ama yine de G4400'e göre iyi olacağını düşünüyorum.

Son düzenleme:
Peki son bir sorum olacak kullandığınız kasadan memnunmusunuz? Kasadan kısıp diğer parçalara masraf yapmak istiyorum.Bide 400w bu sisteme yeterli mi?

Senin sisteminde BF1' de çok iyi performans veriyor. Bir kanalda gördüm Ultrada 40 FPS. Gayet iyi bir sistem.

Aslında şu eğer sen işlemcini yakın zamanda upgrade etmeyi düşünüyorsan G4400, eğer uzun vadede kullanmayı düşünüyorsan X4 860K.

Ben zaten skylake olduğu için diye demedim. Hem yeni nesil az güç tüketerek çok performans veriyor, hem de zaten X4 860K dan daha performanslı. Arada sadece çekirdek farkı var. Fakat performans olarak G4400 daha iyi olacaktır. X4 860K gibi AMD işlemcileri ki AMD yi kötülemek için demiyorum, sıkıntılı olabiliyor. Tavsiyem G4400 dır. İleride İ3'e yükseleceğini söylüyor arkadaş, üstelik anakart değiştirmek durumunda bile kalmaz. Fakat fps oyunlarda sıkıntı yaşayabilir, ancak aradaki bu fark ise pek bariz olmaz. G4400.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…