G4560-1050 Ti değişken sistem kullanımları

krstphlvn

Hectopat
Daha fazla  
Arkadaşlar başlıkta da belirttiğim gibi mesela GTA 5 oyununda CPU kullanımı %99, 98, 100'lerde iken GPU kullanımı çok oynak. %85 civarlarında genelde, ara sıra GPU 45'e düşüyor CPU 100'e çıkıyor. FPS'im 70-60 arası yüksek grafiklerde. RAM kullanımı 7.5GB civarında.

Sistemim şu şekilde;
İşlemci: Intel G4560.
Ekran kartı: ASUS ROG 1050 Ti.
RAM: Corsair 8 GB 2133MHz.
Anakart: H110M-K.
Nadiren drop giriyor fakat darboğazdan kaynaklı olduğunu düşünmüyorum. Önceden böyle bir sıkıntı yoktu. Normalde GPU kullanımı CPU kullanımından yüksek olması gerekmiyor mu?

Son düzenleyen: Moderatör:
Arkadaşlar başlıkta da belirttiğim gibi mesela GTA 5 oyununda CPU kullanımı %99, 98, 100'lerde iken GPU kullanımı çok oynak. %85 civarlarında genelde, ara sıra GPU 45'e düşüyor CPU 100'e çıkıyor. FPS'im 70-60 arası yüksek grafiklerde. RAM kullanımı 7.5GB civarında.

Sistemim şu şekilde;
İşlemci: Intel G4560.
Ekran kartı: ASUS ROG 1050 Ti.
RAM: Corsair 8 GB 2133MHz.
Anakart: H110M-K.
Nadiren drop giriyor fakat darboğazdan kaynaklı olduğunu düşünmüyorum. Önceden böyle bir sıkıntı yoktu. Normalde GPU kullanımı CPU kullanımından yüksek olması gerekmiyor mu?
Aynı sistem bende de vardı. Şimdi GTA V gibi singleplayer oyunlarda o işlemci seni götürür. Hatta belli bir büyüklüğe kadar CS:GO falan gibi oyunlarıda gayet güzel oynatır. Fakat öncelikle RAM ayak bağı oluyor. Sürekli drop ani düşüşler yaşıyorsan bunun sebebi şu anda RAM. Fakat Battlefield V gibi oyunlarda işlemci biraz bağ oluyor. Fakat şöyle bir durum var Battlefield V ekran kartınıda zaten yüksek istiyor. Ben i5 7600 aldım bu yüzden geçen sene. Ama önceliğin +8GB RAM farkı göreceksin.

Aynı sistem bende de vardı. Şimdi GTA V gibi singleplayer oyunlarda o işlemci seni götürür. Hatta belli bir büyüklüğe kadar CS:GO falan gibi oyunları da gayet güzel oynatır. Fakat öncelikle RAM ayak bağı oluyor. Sürekli drop ani düşüşler yaşıyorsan bunun sebebi şu anda RAM. Fakat Battlefield V gibi oyunlarda işlemci biraz bağ oluyor. Fakat şöyle bir durum var Battlefield V ekran kartını da zaten yüksek istiyor. Ben i5 7600 aldım bu yüzden geçen sene. Ama önceliğin +8 GB RAM farkı göreceksin.

Cevabın için teşekkür ederim. RAM'i yükseltmeyi bende düşünüyorum fakat aynısından yalnızca 1 sitede var o da; (boss bilişim) fakat güvenilirliği hakkında bilgim yok. GTA Online'a girdiğimde ise CPU'da GPU'da 70'lerde dolanıyor bu normal mi peki.

Cevabın için teşekkür ederim. RAM'i yükseltmeyi bende düşünüyorum fakat aynısından yalnızca 1 sitede var o da; (boss bilişim) fakat güvenilirliği hakkında bilgim yok. GTA Online'a girdiğimde ise CPU'da GPU'da 70'lerde dolanıyor bu normal mi peki.
Usta 60 FPS'i geçtiğin, akıcılığın baltalanmadığı sürece sorun yok. RAM yetersizliğinden yaşanan ani FPS düşmeleri, takılmalar en kötüsü. O ortadan kalktığı zaman daha rahat oynarsın. İşlemci maksimum 2400Mhz DDR4 RAM destekliyor.
CORSAIR Vengeance LPX 8GB 2400 Mhz DDR4 RAM bir tane bundan al tak. Eğer sorun yaşarsan elindekini satıp bir tane daha bundan almanı tavsiye ederim.

Usta 60 FPS'i geçtiğin, akıcılığın baltalanmadığı sürece sorun yok. RAM yetersizliğinden yaşanan ani FPS düşmeleri, takılmalar en kötüsü. O ortadan kalktığı zaman daha rahat oynarsın. İşlemci maksimum 2400Mhz DDR4 RAM destekliyor.
CORSAIR Vengeance LPX 8GB 2400 Mhz DDR4 RAM bir tane bundan al tak. Eğer sorun yaşarsan elindekini satıp bir tane daha bundan almanı tavsiye ederim.
Online da akıcı olmuyor maalesef 40-50 fps arası.
Ram konusunda ise şuanki 2133mhz cl15 fakat attığın 2400mhz ve modelleri farklı sıkıntı çıkartmazmı ?

Online da akıcı olmuyor maalesef 40-50 fps arası.
Ram konusunda ise şuanki 2133mhz cl15 fakat attığın 2400mhz ve modelleri farklı sıkıntı çıkartmazmı ?
Bütçen ne kadar dostum totalde?
Açıkladım ama tekrar açıklayayım. İlk RAM tercihin yanlış işlemcin 2400Mhz destekliyor ve 2400Mhz RAM çok rahat bulunan ucuz bir çubuk. 2400Mhz al, eğer uyum göstermezse (Her RAM'de vardır bu ihtimal) elindekini rahat satarsın. Yeni alacağını attığımla aynı model alırsın hemde performansın artar. 2400 bile düşük bulunurken 2133 yeni RAM alınmaz. Ayrıca şöyle söyleyeyim online oyunlarda işlemciye yük çok fazla. Bu yüzden işlemci değişim sürekli online oynuyorsan ve rahatsızsan şart.

RAM tercihini ben yapmak isterdim fakat İtopya'dan her şeyi hazır bir şekilde satıldığı için değiştiremedim. Bu arada kolay satılmıyor. 3 haftadır ilanda ve alıcı çıkmadı halen fiyatı da 300TL yaptığım hâlde. Satılırsa, 2x8 şeklinde 16 GB 2400MHz CL15 alacağım. Marka olarak Corsair veya HyperX düşünüyorum. Bütçe RAM için önemli değil zaten 600'den aşağı 16 GB yok.
Bu arada senin attığın ram cl16.

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı