61mehmet19
Decapat
Herkese merhabalar iyi forumlar. Yazın başında dizdiğim ve totalde 1-2 ay kadar anca kullandığım PC'de bir anda beliren, normalde oynarken problem çıkarmayan oyunlarda ani donmalar başladı. Örneğin CS:GO sıfır sıkıntı saaatlerce oynarken şimdi oyuna girinec bazen girdiğim dakikada, bazen 5 dk. sonra, bazen 10 dk. sonra ekran donuyor, öyle de kalıyor. %90 böyle oluyor, %10 da bilgisayarınız hatayla karşılaştı deyip restart atıyor kendi kendine. Ama dediğin gibi genelde donup kalıyor ve mouse hareket ettirilemiyor. Ctrl+Alt+Del vs. kombinasyonlar çalışmıyor. Kısaca elle kapatılıp açmak gerekiyor. Bu sorunla şu oyunlarda da karşılaştım: Call of Duty WWII ve Battlefield 1. PSU'mun yetersiz olabileceğini söyleyenler olmuştu. Yettiğine emindim ama yine de 700W'lık PSU bağladım sistemime ve aynı sorunla tekrar karşılaştım. HDD'de ısınma olursa bu sorunla karşılaşabileceğimi söylediler ama tam PC'nin donduğu an HDD kontrol ettiğim zaman ısı normaldi. Başka bir HDD ile deneme imkanım henüz ödünç bulamadığım için olmadı. RAM'de problem olabileceğini düşündüm. Kuzenimdekn RAM'ini ödünç aldım. CS:GO 2 saat kadar hiç problemsiz oynadım, daha sonra kendim kapattım bilgisayarımı yani problem ortadan kalktı lakin kuzenim benim RAM'imi kendi sistemine taktığı zaman bir problemle karşılaşmadığını söyledi. (Bir parantez açayım, benim RAM'i kuzenimin PC'sinde en fazla 40 dk civarı olduğu için net bir şey söylemek doğru olmaz. Bu akşam tekrar RAM'leri değiştirip uzun süreli deneyeceğiz.)
Kendi RAM'imi tekrar PC'me taktım. Windows Bellek Taraması ve Memtestx86 kullanarak 2 farklı yolla RAM kontrollerimi sağladığım zaman da ilginç bir şekilde hiçbir problemle karşılaşmadım. Son olarak başka biri de görev yöneticisinden disk yüzdemi kontrol etmemi, kullanım %100 olursa oyunlarda yırtılma ve FPS düşüşleri olacağını, SSD almamı tavsiye ettiğini söyledi ama tam benim problemim değil gibiydi anlattıkları, emin olamadım. Sistemimi, donanımlarımı aşağıda belirteceğim. Yardımcı olabilirseniz çok sevinirim, okuduğunuz için teşekkürler.
MSI H110M Pro VD
GTX 1050 Ti Gaming X 4 GB
Pentium G4560
Samsung 8 GB 2133 MHz tek slot RAM (İkinci el aldım, 20 günlük kullanıldığını söylemişlerdi.)
High Power 500W 80+ Bronz PSU (Aerocool P7-C0 ile birlikte aldım)
Seagate 2 TB HDD. Hediye geldi, 5 yıllık. RPM'ini hatırlamıyorum.
Kendi RAM'imi tekrar PC'me taktım. Windows Bellek Taraması ve Memtestx86 kullanarak 2 farklı yolla RAM kontrollerimi sağladığım zaman da ilginç bir şekilde hiçbir problemle karşılaşmadım. Son olarak başka biri de görev yöneticisinden disk yüzdemi kontrol etmemi, kullanım %100 olursa oyunlarda yırtılma ve FPS düşüşleri olacağını, SSD almamı tavsiye ettiğini söyledi ama tam benim problemim değil gibiydi anlattıkları, emin olamadım. Sistemimi, donanımlarımı aşağıda belirteceğim. Yardımcı olabilirseniz çok sevinirim, okuduğunuz için teşekkürler.
MSI H110M Pro VD
GTX 1050 Ti Gaming X 4 GB
Pentium G4560
Samsung 8 GB 2133 MHz tek slot RAM (İkinci el aldım, 20 günlük kullanıldığını söylemişlerdi.)
High Power 500W 80+ Bronz PSU (Aerocool P7-C0 ile birlikte aldım)
Seagate 2 TB HDD. Hediye geldi, 5 yıllık. RPM'ini hatırlamıyorum.
Son düzenleyen: Moderatör: