G4560 işlemciyi i5 6500'e yükseltme

Ryzen hoş olurdu ama bu sefer 1x16 GB olan RAM de değişmesi gerekecek. Bu da ek bir külfet yaratır. Elimdekini satmak, gerekli olanı bulmak, üste para eklemek gibi. Anlaşılan beni i5 6600 veya üstü paklar. Yardımınız için teşekkürler.

Ryzen hoş olurdu ama bu sefer 1x16 GB olan RAM de değişmesi gerekecek. Bu da ek bir külfet yaratır. Elimdekini satmak, gerekli olanı bulmak, üste para eklemek gibi. Anlaşılan beni i5 6600 veya üstü paklar. Yardımınız için teşekkürler.
Ryzen sistemlerdeki çift kanallı ram isteklerinin sebebi apu sistemlerdir. Siz apu bir sistem yapmayacaksınız tek slotluda sıkıntı olmaz bence.

Hayır alakası yok. Ryzen için çift şart falan yalan. Sadece performans için tavsiye, o da özellikle APU için. Ben R5 1600 ile tek kanal 2666 MHZ kullanıyorum, sistem tam kapasite. Ha çift kanal olsaydı ne olurdu, 250 FPS olan CS 270-280 FPS olurdu belki, o da umurumda değil. Gönül rahatlığıyla Ryzen'e geçebilirsin. Hem de geçeceğin Ryzen 2. Nesil olacak, tamamen rahatsın. Benim gibi uyumlulukla boğuşmuş hiç olmayacaksın.
Not: Seni İ5 paklamaz İ7 anca. O da ölü ve mantıksız yatırım olur.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı