Semih04
Kilopat
Öncelikle merhabalar. Sadece oyun oynarken bir sıkıntı yaşamıyorum ancak arkada Discord, Spotify, Google Chrome, MSI Afterburner vs açtığımda yani arka plan kalabalıklaştığında Valorant, LoL gibi işlemci isteyen oyunlarda işlemci kullanımım %100 olup minik FPS düşüşleri ve droplar yaşayabiliyorum, sanırım işlemcimin çift çekirdek olmasından dolayı.
Bütçem yok öğrenciyim alıp bu sorunu çözebileceğim en ucuz işlemciyi öğrenmek istiyorum aklımda i5 6400 veya 6500 var tavsiyelere açığım.
Ayrıyeten RAM'ım tek kanal Ryzen'lerde çok etkisi olduğunu biliyorum ama Intel konusunda bilgim yok, upgrade yapmaya vereceğim parayla RAM takviyesi yapsam CPU kullanımı düşer mi droplar vs azalır mı? Eğer işlemci değiştirirsem performans artışı olacak olsa bile RAM eklemeyi düşünmüyorum performanstan memnunum çünkü, teşekkürler.
ASUS H110M.
8 GB DDR4 2133MHz RAM.
RX460 2 GB.
G4560 işlemci.
500W PSU.
Bütçem yok öğrenciyim alıp bu sorunu çözebileceğim en ucuz işlemciyi öğrenmek istiyorum aklımda i5 6400 veya 6500 var tavsiyelere açığım.
Ayrıyeten RAM'ım tek kanal Ryzen'lerde çok etkisi olduğunu biliyorum ama Intel konusunda bilgim yok, upgrade yapmaya vereceğim parayla RAM takviyesi yapsam CPU kullanımı düşer mi droplar vs azalır mı? Eğer işlemci değiştirirsem performans artışı olacak olsa bile RAM eklemeyi düşünmüyorum performanstan memnunum çünkü, teşekkürler.
ASUS H110M.
8 GB DDR4 2133MHz RAM.
RX460 2 GB.
G4560 işlemci.
500W PSU.