G4560-RX470 mi, i3 8100-GTX1050Ti mı?

Arasında performans farkı var. Çekirdek farkıda var. i3 8100 gerçek 4 çekirdek. İ3 8100 sistemi alın ama o anakart uyumsuz. H370 bir anakartla kullananilirsiniz ya da R3 2200 - GTX 1050 Tİ sistem yaparsınız.

Intel® Core™ i3-8100 Processor (6M Cache, 3.60 GHz) Product Specifications

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Burda FPS değil CPU kullanımına bakılacak. Çünkü R3 2200G içinde daha güçlü bir GPU var. :)

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.

Son düzenleme:
Benim güvendiğim bir site olan userbenchmark sitesinden bir alıntı paylaşıyım seninle. Güvenip güvenmemek sana kalmış. Ben birkaçtane bilgisayarın testini burdan yapmıştım, bence gerçeğe yakın sonuçlar veriyor.
UserBenchmark: Intel Core i3-8100 vs Pentium G4560

Çok ciddi fark çıkıyormuş gerçekten.

Ben sadece ghz hızlarına bakıp hızlı karar vermişim sanırım :)
Arasında performans farkı var. Çekirdek farkıda var. i3 8100 gerçek 4 çekirdek. İ3 8100 sistemi alın ama o anakart uyumsuz. H370 bir anakartla kullananilirsiniz ya da R3 2200 - GTX 1050 Tİ sistem yaparsınız.

Intel® Core™ i3-8100 Processor (6M Cache, 3.60 GHz) Product Specifications

Burda FPS değil CPU kullanımına bakılacak. :)

Ciddi bir fark varmış gerçekten. 8100 almaya çalışacağım. İkinci el piyasası daha iyi olduğunu düşündüğüm için İntel set kurmak istiyorum.

H370 yongalı anakartlar pahalı görünüyor. H310 anakartlar yeni çıktı sanırım. Buna rağmen yetersiz olacağını mı söylüyorsunuz?

Sadace CPU kullanımına takılmayın. i3 8100 4 çekirdek günümüz için daha uygun. Kullandığı platform H370 daha güncel. Ama Ghz hızları da önemli. Mimari de önemli. Genel olarak i3 8100 almanızda fayda var G4560 göre günümüz için daha iyi performans alırsınız.

İşlemcilerde çekirdek sayısı neden önemli?

Son düzenleyen: Moderatör:
Kesinlikle 2. seçenek. Çünkü G4560 işlemci GTX 1050'ye bile darboğaz yapabiliyor. RX 470 güçlü bir karttır. Darboğaz kaçınılmaz. Bu yüzden hem işlemcisi daha iyi ve darboğaz yapmayacağı için 2. seçenek daha mantıklı.

İlerde işlemciyi, RAM'i, ekran kartını yükseltirim ve M.2 SSD eklerim dersen anakartı 4 RAM Slotlu B360 yongalı alabilirseniz daha iyi olur. H310 2 RAM slotlu olduğundan giriş seviye odaklı üretiliyor. Tavsiyem alttaki anakart olur.

GIGABYTE B360M-DS3H DDR4 S/L/V USB3,1 DVI 1151

Son düzenleme:
Userbenchmark sitesi doğruları yansıtmıyor, forumda da orasının baz alınması tavsiye edilmiyor.
Benim güvenmemin nedeni eski ekran kartımı test etmiştim overclock yapmadan %40 puan almıştı, overclock yaptıktan sonra %42,5' a çıkmıştı. Ama madem güvenilir değil bende bakmayayım birdaha oradan.

Benim güvenmemin nedeni eski ekran kartımı test etmiştim overclock yapmadan %40 puan almıştı, overclock yaptıktan sonra %42,5' a çıkmıştı. Ama madem güvenilir değil bende bakmayayım birdaha oradan.
Yani güvenili olamamasının nedeni herkesin bireysel testler yapması, tam gerçek olmaması. Siz de demişsiniz normal yaptım 40 OC yaptım 42 diye. Yani mesela R5 1600X normal turbo modda 4 GHZ, birisi test ediyor undeclock 3 GHZ, öteki test ediyor OC 4.5 GHZ, site de bu ikisinin ortalamasını alıyor ve onu veriyor tam default 4 GHZ'in sonucunu değil. Mesela yanlış hatırlamıyorsam FX 6300'de birisi 2.3 GHZ, birisi de 5.5 GHZ'de test yapmıştı. Yani kısacası genelde 3 aşağı 5 yukarı sonuçlar ortalama olarak benzerdir, ama tam gerçek sonuç değildir.

Yani güvenili olamamasının nedeni herkesin bireysel testler yapması, tam gerçek olmaması. Siz de demişsiniz normal yaptım 40 OC yaptım 42 diye. Yani mesela R5 1600X normal turbo modda 4 GHZ, birisi test ediyor undeclock 3 GHZ, öteki test ediyor OC 4.5 GHZ, site de bu ikisinin ortalamasını alıyor ve onu veriyor tam default 4 GHZ'in sonucunu değil. Mesela yanlış hatırlamıyorsam FX 6300'de birisi 2.3 GHZ, birisi de 5.5 GHZ'de test yapmıştı. Yani kısacası genelde 3 aşağı 5 yukarı sonuçlar ortalama olarak benzerdir, ama tam gerçek sonuç değildir.
Haklısınız ben hiç bu şekilde bakmamıştım. Peki başka bir benchmark sitesi veya programı yokmu, güvenilir ve gerçeğe yakın sonuç veren ?

Haklısınız ben hiç bu şekilde bakmamıştım. Peki başka bir benchmark sitesi veya programı yokmu, güvenilir ve gerçeğe yakın sonuç veren ?
Ben ya test videolarını izliyorum ya da Tomshardware veya HWBench sitelerinden birine bakıyorum, siz de buralara bakabilirsiniz veya Cinebench gibi testlerin sonuçlarına bakarak kendiniz karşılaştırabilirsiniz.

Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı