G4560 Sistem Mavi Ekran Sorunları

Sefer Çınar

Hectopat
Daha fazla  
Selamlar arkadaşlar. Sistemimde çeşitli mavi ekran hataları alıyorum. Aldığım hatalar, sistem özelliklerim, ve DMP dosyalarım aşağıda. Bad sactor, Memtest, stres testi gibi testleri yaptım temiz çıktı. 4-5 kez temiz kurulum da yaptım.
Sistem özelliklerim:
  • G4560
  • MSI H110m PRO-VD
  • Galax GTX 1050 Ti
  • 8GB DDR4 bellek
Aldığım hatalar:
  • Page Fault İn Non-Paged area
  • System Thread Exception Not Handled
  • Program oyunlarda crash problemleri
Minidump dosyaları

Son düzenleyen: Moderatör:
Evet takılı değil iken. Lakin toplama sistem olduğu için parçaların ayrı ayrı garantisi var. Nasıl bir yol izlemeliyim?

Öncelikle olası bir voltaj dalgalanmasından oluşabilecek donanımsal bir hataya karşı farklı ve sağlam bir güç kaynağı ile denemenizde fayda var. Tekrar bir sıkıntı yaşarsanız anakartınızı distribütör firmaya işlemci, RAM ve minidump dosyaları ile birlikte göndererek detaylı bir teknik servis raporu hazırlayın. Gereken yapılacaktır.

Teşekkür ederim. İşlemci ve Ram derken? Anakart distribütörüne gönderirsem bu ikisini de mi göndereyim?

Evet ikisini de gönderin Servis Point bunu problem etmeyecek. Buradaki temel amaç kendi işlemci ve RAM'leriyle anakartı test edip sıkıntı yok denilerek geri gönderilmesini önlemek. İşlemcide sıkıntı varsa Servis Point bu teşhisi bedava koymuş olacak. Size gelecek teknik servis raporunda tam sıkıntının ne olduğu zaten yazacak.

Hocam oyalıyorum sizi ama sormalıyım. MSI servisi ile konuştuğumda "sorun ne?"diyecek. Ben tam olarak ne demeliyim ?

Minidump dosyalarını teknik servise e-posta yoluyla gönderip teknik servis raporuna minidump mavi ekran dosyalarını e-mail yoluyla gönderdiğinizi ifade edin. Teknik servis arıza raporuna ise defalarca temiz kurulum yaptığınızı ve son kullanıcının denemesi gereken tüm işlemleri yaptığınızı belirtin.

Az önce servispoint'i aradım. Mavi ekran bir çok sebepten olabilir vs. dedi ama yine de göndermek isterseniz gönderin dedi. İşlemci ve bellek kısmında bizim sorumluluğumuzun altında olmayan parçaları almak istemeyiz. O yüzden başlangıçta almayız ilerde sorununuz devam ederse bakarız dedi. Sadece anakartı mı göndereyim şimdi?

Siz dediklerimi harfiyen uygulayın onların şuanlık ne söylediğinin bir önemi yok. RAM'inden eminiz sen anakarta işlemci takılı şekilde gönder daha uygun olur. Teknik servis arıza raporuna yazacağın detaylar ve e-posta aracılığıyla minidump dosyalarını paylaşman en önemli kısım. Yoksa sorun yok denilerek tarafına geri gönderimi sağlanacak.

Hocam garantiye gönderdim anakartı. Gelen kağıtta müşteri memnuniyeti için işlemci pini düzeltildi, müşteri işlemci ve belleği ile Windows kuruldu, sürücüler yüklendi, 1 saat çalışıtırıldı bir sorun görülmedi diye yazmışlar. Ama sorunlar devam etmekte. Minidump dosyalarını paylaştım.
Dosyalar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…