G4560 Sistem Mavi Ekran Sorunları

Sefer Çınar

Hectopat
Daha fazla  
Selamlar arkadaşlar. Sistemimde çeşitli mavi ekran hataları alıyorum. Aldığım hatalar, sistem özelliklerim, ve DMP dosyalarım aşağıda. Bad sactor, Memtest, stres testi gibi testleri yaptım temiz çıktı. 4-5 kez temiz kurulum da yaptım.
Sistem özelliklerim:
  • G4560
  • MSI H110m PRO-VD
  • Galax GTX 1050 Ti
  • 8GB DDR4 bellek
Aldığım hatalar:
  • Page Fault İn Non-Paged area
  • System Thread Exception Not Handled
  • Program oyunlarda crash problemleri
Minidump dosyaları

Son düzenleyen: Moderatör:
Hem grafik işlemci çekirdek sürücüleriyle ilgili bir sıkıntı yaşıyorsunuz hemde Windows sesli gölge kopyalama sürücüleriyle ilgili sıkıntı yaşıyorsunuz.

BIOS güncelleyip arkadaşın belirttiği gibi CPU'ya veya RAM'e overclock yaptıysanız bunları bir müddet default ayara çekin. Kısacası BIOS'u güncelledikten sonra default ayarlara çekip kaydedip çıkın.

Eğer sorun devam ederse bir müddet sistemi ekran kartsız kullanıp deneyin. Çünkü grafik işlemci çekirdek sürücüleriyle ilgili bir sıkıntı yaşıyorsunuz. HD Tune PRO yazılımının health kısmının ekran görüntüsünü paylaşır mısınız?

Hem grafik işlemci çekirdek sürücüleriyle ilgili bir sıkıntı yaşıyorsunuz hemde Windows sesli gölge kopyalama sürücüleriyle ilgili sıkıntı yaşıyorsunuz.

BIOS güncelleyip arkadaşın belirttiği gibi CPU'ya veya RAM'e overclock yaptıysanız bunları bir müddet default ayara çekin. Kısacası BIOS'u güncelledikten sonra default ayarlara çekip kaydedip çıkın.

Eğer sorun devam ederse bir müddet sistemi ekran kartsız kullanıp deneyin. Çünkü grafik işlemci çekirdek sürücüleriyle ilgili bir sıkıntı yaşıyorsunuz. HD Tune PRO yazılımının health kısmının ekran görüntüsünü paylaşır mısınız?

Evet size katılıyorum.
Overclok yapacağınız zaman da bileşeni stres testi yapın ve stabilitesini kontrol edin.

Geç yazabildim kusura bakmayın. Overclock yok, BIOS güncel. Ayarları default hale getirdim ama bir etkisi olmadı. Sorun sanırım ekran kartında. Bir süre çıkartop kullanacağım. Bir de daha önce hiç böyle parçayı garantiye göndermedim. Sebep olarak ne belirtilebilir ki?

Dosya Ekleri

• 123.PNG
    123.PNG
    18,4 KB · Görüntüleme: 172
Geç yazabildim kusura bakmayın. Overclock yok, BIOS güncel. Ayarları default hale getirdim ama bir etkisi olmadı. Sorun sanırım ekran kartında. Bir süre çıkartop kullanacağım. Bir de daha önce hiç böyle parçayı garantiye göndermedim. Sebep olarak ne belirtilebilir ki?

Servise göndermeden önce sorunun ekran kartı olduğundan emin olun. Sorun güç kaynağından da kaynaklı olabilir ya da anakart kaynaklı bir sorun olabilir.

Hocam ekran kartını çıkartıp denedim. Fakat yine bir mavi ekran hatası ile karşılaştım. Sorun ekran kartında değil ya da iki farklı yerde.

Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı