G4560 sisteme SSD alınmalı mı?

Makaleler
3
Yer
Eskişehir
Daha fazla  
Meslek
Yazılımcı olmaya çalışıyor.
Öncelikle şöyle bir sistemim var;

• Pentium G4560 işlemci
  • Sapphire RX 460 tek fanlı 2 GB ekran kartı
  • Kingston 8 GB DDR4 Hyperx Fury Black 2133 MHZ RAM
  • ASRock H110M-DGS R3.0 anakart
  • Toshiba P300 1 TB HDD
  • TX K3S kasa
  • Aerocool VX 500W güç kaynağı

Sizce bu sisteme SSD eklemeli miyim? Daha doğrusu dolar kuru bu haldeyken almak mantıklı mı? Gerçi hoş düşeceğini pek sanmıyorum ama yine de sormak istedim. Neyse tavsiyelerinizi bekliyorum, herkes HDD'den SSD'ye geçince hız farkından bahsediyor. Ben de merak ettim eğer gözle görülür derecede fark edecekse ciddi şekilde almayı düşünüyorum. Bu arada bütçe şu anlık 200 TL civarında. Eğer 4-5 ay beklersem 400 TL civarına çıkarabilirim. Al diyen arkadaşlar SSD tavsiyesinde bulunurlarsa da çok iyi olur.:)

Son düzenleyen: Moderatör:
1 ay öncesine kadar SSD kullanıyordum kesinlikle geçmenizi tavsiye ediyorum. Hız farkı inanılmaz eskiden HDD kullanırken bilgisayarın kendine gelmesi için en az 1 dakika beklemem gerekiyordu SSD böyle bir şey yok açıyorum bilgisayarı (12 saniye) direk favori uygulamaları açıyorum hiçbir sıkıntı yok. Önereceğim SSD: Corsair Force le 200 120 gb SSD Disk CSSD-F120GBLE200 Fiyatı fakat arkadaşlar daha iyi bir SSD tavsiyesi yapabilirler.

SSD sistemin performansını yani FPS değerini arttırmaz.
Sistemin hızını arttırır. Örneğin Windows'un, oyun ve programların açılış süresi HDD'ye göre çok daha hızlı olur.

Güncel SSD fiyatları hakkında bilgim yok. Eğerki bütçeniz yetiyorsa SSD markası olarak Samsung ve Adata'yı öneririm.

RAM 16 GB değil, işlemciyle ekran kartı giriş seviyesi.
O kadar bütçem yok ne yazık ki. Yani size göre RAM'i, işlemciyi ve ekran kartını yükseltmeden SSD almak mantıksız mı geliyor bu sisteme?:kararsız:
Ekran kartını ve işlemciyi orta seviyeye çekmek için bile şu an yaklaşık 400 lirayı gözden çıkarması gerek.
Keşke 400 lira yetse.:D Az önce GTX 1060'a bakıyordum 2500 TL'yi görünce direk kapattım sekmeyi.:)

O kadar bütçem yok ne yazık ki. Yani size göre RAM'i, işlemciyi ve ekran kartını yükseltmeden SSD almak mantıksız mı geliyor bu sisteme?:kararsız:

Keşke 400 lira yetse.:D Az önce GTX 1060'a bakıyordum 2500 TL'yi görünce direk kapattım sekmeyi.:)
Ekran kartını ve işlemciyi yükseltmek artık kolay değil. SSD al sonra da RAM alırsın.

Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı