G4560 ve Asus ROG Z370-E CPU besleme problemi

Halilozgen

Hectopat
Daha fazla  
Aldığım üründe bilgisayarı çalıştırdığım anda fanlar dönüyor daha sonra anında güç kesiliyordu. Bununla alakalı Asus servisine ürünü gönderdim, değişim verdi tekrar aynısından aldım ve şimdi de onda da aynı sorunu yaşıyorum. Bana gelen cevap CPU beslemesinde arıza olduğunu bildirmişlerdi. Şimdi bunda da aynısını yaşıyorum. Neden kaynaklı olduğunu bilen bir arkadaş yardımcı olabilirse sevinirim. Bu videodaki arkadaşın sorunu benimki ile aynı.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

İşlemci : Intel Pentium G4560
Ekran kartı : Asus Strix GTX 1060
PSU : Thermaltake Smart Series 600W

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
G4560 Kaby Lake bir işlemci. Yani 100 ve 200 serisi anakartlar dışında bir anakartta kullanamazsınız.
Ürünlerde bir arıza yok. Desteklenmeyen işlemci taktığınız için çalışmıyor sistem.
İşlemciyi i3 8100 ile değiştirebilirsiniz.
G4560 Kaby Lake bir işlemci. Yani 100 ve 200 serisi anakartlar dışında bir anakartta kullanamazsınız.
Ürünlerde bir arıza yok. Desteklenmeyen işlemci taktığınız için çalışmıyor sistem.

Çözüm
Ben ilk ürünü garantiye gönderdiğimde CPU besleyici hatası diye değişim kararı verdiler, neden böyle bir şey oldu peki?

Uyumsuz işlemci sebep vermiş olabilir fakat ihtimal vermiyorum. Soket yapısı aynı olması gerek.
Hatalı arıza tespiti yapmış olabilirler. Belirttiğim gibi, sizin sorununuz uyum konusunda.

Uyumsuz işlemci sebep vermiş olabilir fakat ihtimal vermiyorum. Soket yapısı aynı olması gerek.
Hatalı arıza tespiti yapmış olabilirler. Belirttiğim gibi, sizin sorununuz uyum konusunda.
Uyumsuzluktan herhangi bir yanma söz konusu olma ihtimali var mıdır? Ya da Asus neden böyle bir değişim yaptı çünkü ilk denememde böyle sıkıntılıydı.

Asus'un servisleri vurdumduymaz bir şekilde çalışıyor. Gönderdiğiniz ürünün çalışan ve sorunsuz olan kısımlarını dahi değiştiriyorlar sorunlu diye. Yine bu tür bir şeydir diye düşünüyorum.
Soket yapısı aynı olduğu için işlemcinin bozduğunu düşünmüyorum.

Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı