G4560 ve GT 430 sistem açılmama sorunu

UfukErsoy

Hectopat
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
Rtx 3070Ti
i7 12700h
32gb ddr5 4800mhz ram
2+1tb ssd
2k 165hz
Meslek
Öğrenci
DDR3 ten DDR4'e geçtim.

Bugün tüm parçaları aldım (2. el) ve eve gelip parçaları kasa içine monte ettim.

Açılma tuşuna basıyorum fanlar dönüyor, 3 saniye sonra durup tekrar başlıyordu. Fişi çekmezsem sürekli tekrarlıyor aynı işle mi?

RAM'de sıkıntı var sanıyordum yokmuş. Statik elektrik olabilir diye kasa dışında tahta masamda denedim başta açıldı sorunsuz Windows ekranına gelince ben kapattım PSU tuşundan.

Bir sonraki denememde yine aynı şeyi yapıyordu. 3 saniye çalışıp duruyor.

Diğer denememde ekran kartı HDD falan takmadan anakart işlemci RAM üçlüsüyle çalıştırdım.

Otomatik BIOS ekranına girdi mouse ve klavye taktım.

İşlemci RAM normal frekansında çalışıyor sorun gözükmüyor.

BIOS'tan çıkıp başlat dedim şifre girme yerine gelince elektrik gitmiş gibi gücü kesti ve baştan başladı.

Sorun neyden kaynaklanıyor olabilir?

PSU'nun gücü mü yetmiyor?

Anakart üzerinde 8 pin giriş var benim PSU'da 4 olduğu için tek 4 takıyorum ve 24 pin güç yeri var benim PSU 20 pinli.

Sistem şöyle:
  • Gigabyte GA-H270-HD3 anakart.
  • Intel G4560 işlemci.
  • 4 GB DDR4 2133 MHz RAM.
  • 420W Everest PSU model ATX-420.
  • GT 430 1 GB 128 Bit ekran kartı
  • 160GB HDD.

Son düzenleyen: Moderatör:
PSU 20 pin değil, geri kalan 4 pin kablo karmaşasının içine saklanmış olabilir. 20+4 pin takılması şart yoksa zaten bilgisayar gereksinimleri karşılayamaz.
20 pin önceki psu da 20+4 tü ama bunda +4 yok önceki anakartı da 20 pin kullanıyordum.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…