G4560 ve R7 240 sistem toplama

mert0107

Kilopat
Daha fazla  
Arkadaşlar merhaba, benim bir arkadaşıma bilgisayar toplamak istiyoruz. Bileşenleri seçtik fakat, bu bileşenler nasıl bir performans verir sizinle danışıp fikir sahibi olmak istedim. Bütçemiz kısıtlı biraz bazı parçaları kendimiz ikinci el alacağız veya evde olan parçalardan takacağız. Görüş ve önerilerinizi bekliyorum.
  • İşlemci: Intel Pentium G4560 3.5GHz 3MB Cache LGA 1151 Kaby Lake
  • Anakart:Asrock H110M-DGS R3.0 Socket 1151, DDR4 2133MHz, USB 3.1 Gen1, DVI, mATX Anakart (ASRH110M-DGS-R3) (Kaby Lake BIOS Yüklü)
  • RAM: Adata DDR4 4GB 2400MHz XPG Flame Gaming Ram Bellek (AX4U2400W4G16-SBF)
  • Ekran kartı: Asus R7 240 2GB 128Bit DDR3 Ekran Kartı (R7240-2GD3-L)
  • Güç kaynağı olarak ise evde kullanmadığım 300W olan bir PSU var.
Şimdi sizlere sormak istediğim bu bileşenlerle bilgisayarın performansı nasıl olur, bu PC ile ne tür oyunlar oynayabiliriz? İleride bu sistemi yükseltebilir miyiz? Mesela CS:GO'da nasıl bir performans verir, görüş ve önerilerinizi bekliyorum arkadaşlar. :rolleyes:
Biraz araştırmam sonucu daha uygun fiyatlı bir site buldum. Anakart olarak bunu ve İşlemci ise bunu alacağım. Sizce sistem daha iyi bir performans verir mi ?

Ram

Ekran Kartı
Arkadaşlar merhaba, benim bir arkadaşıma bilgisayar toplamak istiyoruz. Bileşenleri seçtik fakat, bu bileşenler nasıl bir performans verir sizinle danışıp fikir sahibi olmak istedim. Bütçemiz kısıtlı biraz bazı parçaları kendimiz ikinci el alacağız veya evde olan parçalardan takacağız. Görüş ve önerilerinizi bekliyorum.
  • İşlemci: Intel Pentium G4560 3.5GHz 3MB Cache LGA 1151 Kaby Lake
  • Anakart:Asrock H110M-DGS R3.0 Socket 1151, DDR4 2133MHz, USB 3.1 Gen1, DVI, mATX Anakart (ASRH110M-DGS-R3) (Kaby Lake BIOS Yüklü)
  • RAM: Adata DDR4 4GB 2400MHz XPG Flame Gaming Ram Bellek (AX4U2400W4G16-SBF)
  • Ekran kartı: Asus R7 240 2GB 128Bit DDR3 Ekran Kartı (R7240-2GD3-L)
  • Güç kaynağı olarak ise evde kullanmadığım 300W olan bir PSU var.
Şimdi sizlere sormak istediğim bu bileşenlerle bilgisayarın performansı nasıl olur, bu PC ile ne tür oyunlar oynayabiliriz? İleride bu sistemi yükseltebilir miyiz? Mesela CS:GO'da nasıl bir performans verir, görüş ve önerilerinizi bekliyorum arkadaşlar. :rolleyes:

Biraz araştırmam sonucu daha uygun fiyatlı bir site buldum. Anakart olarak bunu ve İşlemci ise bunu alacağım. Sizce sistem daha iyi bir performans verir mi ?

Ram

Ekran Kartı
Neden kimse bir şey yazmıyor arkadaşlar ?

Son düzenleme:
Tam bütçenizi belirtin hocam siz. Ama bu sistem çok düşük kalır. CS:GO için yeterlidir ancak başka oyun oynamak istediğiniz zaman sizi kesinlikle sıkıntıya sokacaktır.

Tam bütçenizi belirtin hocam siz. Ama bu sistem çok düşük kalır. CS:GO için yeterlidir ancak başka oyun oynamak istediğiniz zaman sizi kesinlikle sıkıntıya sokacaktır.
Farkettim hocam biraz araştırma sonucu düşük kalacağını öğrendim.
Bütçe 1500-2000 TL arası aşırı kısıtlı açıkcası.

Fakat şöyle bir sistem oluşturdum;

Ram: G.Skill 8GB Aegis 2133mhz CL15 DDR4 Ram (F4-2133C15S-8GIS)

Anakart:MSI B350M Pro-VD Plus 1866mhz-3200mhz(OC) AM4 mATX Anakart

İşlemci: AMD Ryzen 3 2200G 3.5GHz Soket AM4 6MB Önbellek 65W 4 Çekirdek Vega 8 GPU

Güç Kaynağı:Nagas AO400 80+ Bronze 12CM Power Supply 400W,

Ekran kartı olarak geçici bir süre işemcinin dahili grafik birimini kullanmayı düşündüm. HDD olarak kullanmadığım evde var PSU da var fakat 300W ve işlemci güç giriş pini 4 anakart, 6 pin sanırım sıkıntı çıkarırmı çıkarmaz ise ondanda tasarruf etmek istiyorum. Biz bu anakartı alırsa ilerde Ryzen 5, Ryzen 7 takabilirmiyiz ? İleride yükseltmeye açık bir sistem olurmu ?

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı