G4560 ve RX 460 Sistem için Anakart Tavsiyesi

Elinizde aynı markanın H110 ve B250 anakartını tutunca anlıyorsunuz kalite farkını. Sıkıntı besleyememesi vs. değil zaten. O anakart 7700K işlemcisini bile gayet güzel besleyebilir.

Yardımlarınız için çok teşekkür ederim. Zaten 1366x768 çözünürlükte oynayacagım için iyi bir performans verebilecegini düşündüm F/P açısından.

Son düzenleyen: Moderatör:
Merhaba arkadaşlar. Ben G4560 işlemci ve RX460 ekran kartlı bir sistem toplayacağım. Anakart tavsiyenizi bekliyorum.
İleriye dönük sistem yapacak isen B250M almanı tavsiye ederim hem RAM frekansı hem çipset açısından, ancak Asrock H110M hayli hayli yetecektir. Ben güncelleme yaparım elimde Skylake işlemci var dersen diğer markaların H110M modellerine bakabilirsin. Vatan bilgisayar güncelleme yapmıyor diğer siteler 30-40 TL kurulum ücreti dahilinde yapacaklarını söylüyor ancak bu farkı verdikten sonra B250M almak daha mantıklı olur.

Son düzenleyen: Moderatör:
Her şeyi oyun olarak düşünmemek lazım. 100 lira daha fark vererek Type-C, USB 3.1, M.2 gibi yeni teknolojiler barındıran B250M çipset anakart almaya bakmalıyız. İleride bu nimetlerden emin ol yararlanırsın. Ayrıca işlemci ucuz diye de anakartı öldürmeye gerek yok. Bütçen bu çipset ile birlikte sistem toplamaya yetiyorsa kesinlikle toplanmalı.

H110'u rahatlıkla alabilirsiniz, B250 o sistem için gereksiz olacaktır.

Artık G4560'lı sistemlere B250 anakart gereksiz demeyin. Nereye gitsem bunu görüyorum. Bir ezber algısı oluşmuş herhalde...

Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı