G4560 ve RX 460 Sistem Toplama

fenax

Kilopat
Daha fazla  
İsteklerimi karşıladığı sürece olabildiğince ucuz bir sistem toplamaya çalışıyorum. Sistemden beklediklerim; CS:GO'da orta ayarlarda 160-170 FPS ve Ansys, Catia, Solidwork, Matlab gibi mühendislik programlarını hiçbir şekilde sıkıntıyla karşılaşmadan kullanabilmek. Araştırmalarım sonucunda şöyle bir sistem toplamayı düşünüyorum.
  • G4560 İşlemci
  • MSI RX 460 Ekran Kartı
  • HyperX Fury 8GB Bellek
  • MSI H110M PRO-VD Anakart
  • WD Blue 500GB 7200RPM HDD
  • Frisby FC-8925G 500W Kasa

Bu sistemden istediğim performansı alabilir miyim, alamazsam ne derece bir performans verir? Şu bileşeni şununla değiştirmen daha iyi olur şeklinde önerilerinize açığım. İlerde bütçem olduğunda 120GB SSD eklemeyi düşünüyorum.

Bu sistemi öneririm:

Screenshot_2017-04-11-22-44-37-1.png

Dark Argon 400W Kasa

Toplam 1515 TL ediyor. Olabilecek en ucuz bu.

Bu sistemi öneririm. Mühendislik programları için işlemcinin güçlü olması gerek. Bu işlemci yetecektir bu bütçe için. İlerleyen zamanlarda SSD ve 8GB bellek daha almanızı öneririm. :)
Eki Görüntüle 226923
Şuan için fiyatı düşük tutmaya çalıştığımdan dolayı i5 işlemci alabilecek bütçem yok fakat g4560 fiyatının düşük olması ilerde onu güncelleme imkânı verecektir bana. G4560' dan laptobumdaki i5- 4200m performansını alabilir miyim? Psu araştırması yaptım ve zalman 400w buldum, bu markanın kalitesi hakkında bilginiz var mı? Çok sormuş oldum fakat nagas s188 400w kasa nasıldır? Teşekkürler. :)

Son düzenleme:
Zalman'ın güç kaynakları alınabilir, orta kalitede iş görür modellerdir. Eğer ileride işlemciyi yükseltme imkanınız varsa G4560 alıp diğer bileşenleri arttırmak daha mantıklı tabii ki. İleride işlemci alacağınız zaman ne kadar bütçeniz olur? Aslında Ryzen sistem almak çok daha mantıklı. Öyle de bir toplamaya çalışayım.

Zalman'ın güç kaynakları alınabilir, orta kalitede iş görür modellerdir. Eğer ileride işlemciyi yükseltme imkanınız varsa G4560 alıp diğer bileşenleri arttırmak daha mantıklı tabii ki. İleride işlemci alacağınız zaman ne kadar bütçeniz olur? Aslında Ryzen sistem almak çok daha mantıklı. Öyle de bir toplamaya çalışayım.
Rzyeni karşılayamam gibi, yüksek ihtimal 120 gb ssd+ 800 tl işlemci+ 8 gb ddr4 ram yükseltmesi yapacağım.

Rx 470 ihtiyacımdan fazla bir ekran kartı gibi geliyor açıkçası. Bunun yanında şunu da merak ediyorum, siteler hakkında bilgim yok, nanokatlog garanti durumları için de güvenilir bir site mi?
şu kasa nasıl olur biraz bütçede azaltma için? Link koymayı bilmediğim için adını yazacağım , Nagas S188 400w Mid Tower Kasa , 235 tl.

Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı