G4560 ve RX 470 Darboğaz Yapar Mı ?

Şu SSD sonradan da alınabilir lafını nasıl mantıklı bir şekilde söylüyorsunuz anlamıyorum. Sanki bellekler sonra alınamıyor. Ya da HDD sonra alınıp takılamıyor. Ya SSD kullanmadınız ve arada ki farkı hissetmediniz, ya da mottolaşmış bir kalıp olduğu için sürü psikolojisinde ilerliyorsunuz. İşletim sistemini ve çok sık kullandığınız uygulamaları SSD'ye koyunca arada uçurum fark oluşuyor. Sonradan 120GB SSD alsan ne yazar 3 tane büyük kapasiteli oyunla dolar zaten. HDD mi SSD mi ilk önce alınmalı konusunda da aynı şeyi söylemiştim. SSD alınıp sonra HDD takılmalı.

Ben oyun odaklı bir bilgisayar için konuşuyorum.

Arkadaş için normal kullanım hızı çok önemli değilse işlemciye yardımcı olması ve güzelce oynayabilmesini garanti vermesi için RAM almasını öneririm.

İşlemciye yardımcı olması için 16GB RAM'i daha mantıklı buldum.

SSD'nin yeri tartışılamaz elbette önemli bir parçadır ama bir oyun bilgisayarı için hemen alınması şart değildir bana göre.

1-2 bilemedin 3 ay sonra alınabilir.

Tabi bu benin fikrim. Herkesin fikrine saygı duyarım.
Neden hemen alınması şart değil? 120GB bir SSD alıp 1-2 ay sonra 8GB bellek alınabilir. Evet 8GB bazı oyunlarda yetmiyor fakat SSD'nin sonradan alınıp 3 tane oyunla hemen kapasitenin doldurulması da saçma. He sonradan gidip de 500GB SSD alacaksa o da olabilir ama onların fiyatları yüksek. Sırf "Oyun Bilgisayarı" olması onu bir "Bilgisayar" olmaktan çıkarmaz. Adı üstünde bilgisayar. Artık SSD bir bilgisayarda olmazsa olmazdır. İster oyun, ister iş.

Darboğaz her türlü kendini hissettirecektir. Ancak darboğazın sisteme herhangi bir zararı olmadığından dolayı ileride geliştirmeye açık bir sistem.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

RAM konusunda da ben olsam SSD alırdım.

Neden hemen alınması şart değil? 120GB bir SSD alıp 1-2 ay sonra 8GB bellek alınabilir. Evet 8GB bazı oyunlarda yetmiyor fakat SSD'nin sonradan alınıp 3 tane oyunla hemen kapasitenin doldurulması da saçma. He sonradan gidip de 500GB SSD alacaksa o da olabilir ama onların fiyatları yüksek. Sırf "Oyun Bilgisayarı" olması onu bir "Bilgisayar" olmaktan çıkarmaz. Adı üstünde bilgisayar. Artık SSD bir bilgisayarda olmazsa olmazdır. İster oyun, ister iş.

Arkadaşın oyun atacağı ne malum içine 1TB HDD'si mevcut zaten.

İlk satın alımda SSD alınca dolmuyor mu ?

Ben kendi fikrimi söylüyorum.

Arkadaşın kendi kararı sonuçta. Yorumlarımıza bakarak ulaşır bir sonuca.

Hangisi daha mantıklı gelirse alır.

SSD genellikle 120GB kapasiteli alınıyor çünkü onun üstünde fiyatlar yüksek. Sen gidip hız için SSD alıyorsun ama içine iki üç tane büyük kapasiteli oyun yükleyince bitiyor zaten. Bu mantıklı bir hareket mi şimdi? İlk başta SSD alınırsa içine işletim sistemini, Google Chrome gibi çok sık kullandığı uygulamaları kurarsın ve genel bilgisayar performansı olarak büyük hız alırsın. Sonra oyunları depolamak için 1TB HDD alırsın. Ben SSD'yi oyunları oraya yüklesin diye önermiyorum. Yani asıl önerme amacım o değil. Asıl amacım genel olarak kullandığı bilgisayarda daha büyük bir hız kazanması için bunu söylüyorum. Yani genel kullanımı etkileyen bir olay. Bir iki oyun için değil yani. Fikrinize saygı duyuyorum ama doğru olduğunu düşünmüyorum. Belki oturup detaylıca düşünmediniz ve o kalıplaşmış cümleleri sarf ediyorsunuz. Olabilir. Biraz daha objektif bakıp düşünürseniz siz de anlarsınız zaten neyin daha mantıklı neyin daha mantıksız olduğunu.

SSD genellikle 120GB kapasiteli alınıyor çünkü onun üstünde fiyatlar yüksek. Sen gidip hız için SSD alıyorsun ama içine iki üç tane büyük kapasiteli oyun yükleyince bitiyor zaten. Bu mantıklı bir hareket mi şimdi? İlk başta SSD alınırsa içine işletim sistemini, Google Chrome gibi çok sık kullandığı uygulamaları kurarsın ve genel bilgisayar performansı olarak büyük hız alırsın. Sonra oyunları depolamak için 1TB HDD alırsın. Ben SSD'yi oyunları oraya yüklesin diye önermiyorum. Yani asıl önerme amacım o değil. Asıl amacım genel olarak kullandığı bilgisayarda daha büyük bir hız kazanması için bunu söylüyorum. Yani genel kullanımı etkileyen bir olay. Bir iki oyun için değil yani. Fikrinize saygı duyuyorum ama doğru olduğunu düşünmüyorum. Belki oturup detaylıca düşünmediniz ve o kalıplaşmış cümleleri sarf ediyorsunuz. Olabilir. Biraz daha objektif bakıp düşünürseniz siz de anlarsınız zaten neyin daha mantıklı neyin daha mantıksız olduğunu.

Ben de fikrinize saygı duyuyorum. En başta belirtmiştim zaten.

RAM alırsa işlemci yükü hafifleyeceğinden darboğazın azalmasına yardım edeceği gibi oyunlarda güzel performansı garantileyecektir.

SSD alırsa tüm programları oraya kurar Windows, Chrome vs. Oyunları ise 1TB HDD ye kurar.

Böylece sistem güzel hızlanmış olur ama oyunlara bir etki sağlamaz.

İkisinin de avantajlarını yazdım. Arkadaş seçsin birini.

Var mı eklemek istediğiniz ?

Tamam ben zaten oyunlara etkisi var dedim mi? Yukarıda da belirttim zaten. 1-2 ay sonra 8GB bellek alıp 16GB yapar, hem sistem hem de oyun performansı anlamında iyi olmuş olur. Yani çift taraflı. Fakat sizin dediğini yaparsa sadece oyun performansı anlamında iyi olur ama genel kullanım diğerine göre daha düşük olur. Tek tarafı iyi sadece. Ki zaten oyun performansını dediğim gibi sonradan alınabilecek bir 8GB bellek ile halletmiş oluyorsunuz zaten. Halan böyle bir tablo varken fikrinizi değiştirmemeniz de bir ilginç. Dogmatik bilgileri kafanızda bir kırıp doğru tercihi yapmaktansa hala inatlaşmayı seçiyorsunuz.

Tamam ben zaten oyunlara etkisi var dedim mi? Yukarıda da belirttim zaten. 1-2 ay sonra 8GB bellek alıp 16GB yapar, hem sistem hem de oyun performansı anlamında iyi olmuş olur. Yani çift taraflı. Fakat sizin dediğini yaparsa sadece oyun performansı anlamında iyi olur ama genel kullanım diğerine göre daha düşük olur. Tek tarafı iyi sadece. Ki zaten oyun performansını dediğim gibi sonradan alınabilecek bir 8GB bellek ile halletmiş oluyorsunuz zaten. Halan böyle bir tablo varken fikrinizi değiştirmemeniz de bir ilginç. Dogmatik bilgileri kafanızda bir kırıp doğru tercihi yapmaktansa hala inatlaşmayı seçiyorsunuz.

İkisinin de avantajlarını yazdım. Herhangi bir inatlaşma yok.

Ben olsam SSD'yi sonradan alırdım diyorum.

Bu arada cümleleriniz güzelmiş. Beğendim.

Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı