G4560 ve RX560 sistem toplama

cardanmlk33

Hectopat
Merhaba. Foruma yeni katıldım ve bilgisayar toplayacağım. Sistem hazır ve satın alacağım fakat aklıma birkaç soru takıldı. Bu soruları sizinle paylaşmak ve aklımdaki soru işaretlerini gidermek istedim. Çünkü ilk kez bu şekilde toplama sistem alıyorum ve sizlere de danışıp bir hata yapmadan sistemi kurmak istiyorum. Şimdiden yardım eden herkese teşekkür ederim.

Öncelikle bütçem 2300 TL ve bu bütçe ile kasa + monitör alacağım. Bu bütçeyi en verimli şekilde kullanmak istiyorum. Yazımın sonunda sistemi paylaşacağım benimde aklıma gelmeyen bir şey olursa onuda belirtirseniz sevinirim. :)

1.) Ram tarafında GSKILL AEGIS 8 GB DDR4 2133 MHZ ramını kullanmayı düşünüyorum fakat 10-15 TL daha verip CORSAIR VALUESELECT 8 GB DDR4 2133 MHZ ramını almaya değer mi ?

2.) Ekran Kartı tarafında Sapphire RX 560 PULSE 4 GB modelini mi alayım yoksa GTX 1050 2 GB mi alayım ? Eğer GTX 1050 ' yi tavsiye ederseniz hangi markanın 2 GB versiyonunu almalıyım. GTX 1050 Tİ alınca bütçeyi aşıyor o nedenle GTX 1050 Tİ önermeyin.

3.) Monitör Tarafında monitörler hakkında çok fazla bilgim yok fakat 21.5 inç ve 1920x1080 monitör önerebilir misiniz ? Bütçe maksimum 400 TL

4.) PSU olarak AeroCool VX serisi 500w güç kaynağını almayı düşünüyorum. 12V kanalından 38A verebiliyormuş. Tavsiye eder misiniz ? Fiyat olarak ta en uygun fiyatlı PSU lardan biri.

5.) Kasa olarak Power Boost un kasalarından biri olan VK-G1023S modelini almayı düşünüyorum fakat bu model hakkında düşünceleriniz nelerdir ? 145 TL civarında fiyatı var ve bu fiyata böyle bir kasa bulamadım. Bu fiyata eğer başka kasa önerileriniz varsa onuda belirtirseniz sevinirim.

6.) Bütün parçaları aldıktan sonra bilgisayarı nerede toplatabilirim ?

7.) Sistemin bu şeklide nasıl olduğu hakkında da yorum yaparsanız sevinirim :) Yardım edenlere şimdiden teşekkür ederim.
  • INTEL PENTİUM G4560 İŞLEMCİ
  • MSI H110-M PRO-VD ANAKART
  • GSKILL AEGIS 8 GB DDR4 2133 MHZ RAM / CORSAIR VALUESELECT 8 GB DDR4 2133 MHZ RAM
  • WD CAVIAR BLUE 1 TB HDD
  • SAPPHIRE RX 560 PULSE 4 GB / GTX 1050 ( MARKA BELLİ DEĞİL )
  • AEROCOOL VX SERİSİ 500W PSU
  • POWER BOOST VK-G1023S KASA
  • Monitör (Hepsiburada ya da Vatan üzerinden tavsiye ederseniz iyi olur. :) )

Son düzenleyen: Moderatör:
Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı