G4600 + 1050 Ti sistem yükseltme

mantania

Kilopat
Daha fazla  
Herkese merhaba.
Kullandığım bilgisayarımda bulunan donanımlar şu şekilde.
Anakart: H110M PRO VD.
CPU: Intel Pentium g4600.
GPU: 1050 Ti.
PSU: Thermaltake Smart RGB 80 Plus 500W.
HDD: Seagate 7200RPM 1TB.
RAM: 2x8 2400MHz CL14.

Bilgisayarımda işlemciden kaynaklı darboğaz çok oluyor. GTA V'de mesela işlemci %100'e vururken ekran kartı %50-60'lara düştüğü oluyor, onu da geçtim bir oyuna falan girdiğimde farklı işlem yapamaz duruma geliyorum. Bu sebeplerden ötürü elimdeki bütçe ile öncelikle işlemcimi yükseltmeyi planlıyorum.

Sizce R5 3600 mü yoksa 10400F mi almalıyım (ve tabii bunlara uygun anakart)?
Bütçem 2000 TL (farklı önerilerinize de açığım)

Son düzenleyen: Moderatör:
Tercihinizi AMD'den yana kullanın derim, belki bu yükseltmeden sonra tekrar bir yükseltme ile işlemciyi 5600X gibi çok güçlü bir işlemciye yükseltirsiniz uzun dönemde. Yine önü açık olur ama 10400F alırsanız en fazla K serisi bir işlemciye çıkabilirsiniz ki ona da Z490 anakart lazım overclock için.

Rander vs. almayacaksan i5 10400F almanı öneriyorum. Oyun konusunda daha güçlü bir işlemci soket ömürleri de aynı.

Tercihinizi AMD'den yana kullanın derim, belki bu yükseltmeden sonra tekrar bir yükseltme ile işlemciyi 5600X gibi çok güçlü bir işlemciye yükseltirsiniz uzun dönemde. Yine önü açık olur ama 10400F alırsanız en fazla k serisi bir işlemciye çıkabilirsiniz ki ona da Z490 anakart lazım overclock için.

11. nesil işlemcilerde LGA 1200 soketi kullanacak.

overclock işlerinden pek anlayan biri değilim, sadece oyun performansı için değil arkaplanda yaptığım işlemler sırasında da rahat akıcı bi bilgisayar istiyorum ve ileride nasip olursa ekran kartını da yükselticem bunları göz önüne alarak r5 3600 daha mantıklı olmaz mı veya biraz daha para biriktirip 5600x almak

Overclock işlerinden pek anlayan biri değilim, sadece oyun performansı için değil arkaplanda yaptığım işlemler sırasında da rahat akıcı bir bilgisayar istiyorum ve ileride nasip olursa ekran kartını da yükselteceğim bunları göz önüne alarak R5 3600 daha mantıklı olmaz mı veya biraz daha para biriktirip 5600X almak

10400F fazlasıyla yeterli olur.

Peki ekran kartını yakın bir dönemde değiştiremeyeceğim, bu sebeple 10400F ve ona uygun bir ana karta para vermeye değer mi ne gibi değişiklikler olur G4600'dan 10400F'e geçtiğimde.
Oynadıgım oyunlar GTA 5, LoL, CS:GO, BF1, R6, PUBG, Rocket League falan.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı